VTK HÖK Bizottságok

Diákjóléti bizottság

Bemutatkozás: A Diákjóléti Bizottság feladatkörébe tartoznak, a rendszeres és rendkívüli szociális ösztöndíjak megítélése. Ezen ösztöndíjak pontozása és az összegek meghatározása után a Bizottság előterjeszti a Hallgatói Tanulmányi Vizsga és Szociális Ügyek Bizottságának, mellyel együtt véglegesítik a pontszámokat, és a meghatározott összegeket. A Diákjóléti Bizottság elnöke hetente egy órában hivatalos fogadóórát tart a HÖK irodában, hogy a hallgatók könnyebben kapcsolatba léphessenek vele. A Bizottságnak beleszólása, véleményezési joga van a Hallgatói Térítési- és Juttatási Szabályzat változásaiban. Ezeken kívül szoros kapcsolatot ápol a Víztudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának tagjaival, a többi Bizottsággal, az egyetemi kari Hallgatói Önkormányzatokkal, illetve az Egyetemi Hallgatói Önkormányzattal.

Együttműködik, és kapcsolatot ápol a Gazdasági, illetve a Dékáni Hivatallal, emellett elérhetőségben van az Oktatási Rektorhelyettessel.

A Diákjóléti Bizottság célja továbbá, hogy a hallgatói életet megkönnyebbítse, és a szociális ügyek könnyebbé tétele.

 

Tagok – Beosztásuk:

Nagy Zétény - Elnök

Szücs Andrea – Alelnök

Hagymási Szabina- Titkár

Márki Péter– Tag

Kollégiumi bizottság

Bemutatkozás: A Beszédes József Kollégium Kollégiumi Bizottsága azért jött létre, hogy a kollégium lakóinak érdekeit szolgálja. A kollégisták bármilyen nemű problémáinak megoldására készen állunk, vagy ha nem mi vagyunk illetékesek az adott helyzetben, a megfelelő helyre irányítjuk őket. Folyamatos kapcsolattartás keretében tájékoztatjuk az őket érintő intézkedésekről, illetve változásokról, hibákról, esetleges karbantartási munkákról. A házirend és a kollégiumi szabályzat megsértése esetén a szükséges intézkedések megtétele is feladatink közé tartozik. A lakóknak rendszeresen szervezünk programokat a kollégiumon belül és azon kívül is, melyek leginkább közösségkovácsoló, illetve szórakoztató jellegűek. A Kollégiumi Bizottság tagjai olyan hallgatók, akik szívükön viselik a kollégiumi élet mindennapjait. Arra törekszünk, hogy minden lakó megkapjon minden lehetőséget arra, hogy tanulmányait zavartalanul végezhesse és emellett kikapcsolódásra is alkalma adódjon. Céljaink közt szerepel a lakókörnyezetünk állapotának megőrzése, és annak folyamatos javítása, fejlesztése. Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók zavartalanul és kellemes légkörben töltsék a mindennapjaikat továbbá minél színesebb lehetőségeket igyekszünk biztosítani szabadidejük eltöltésére.

Tagok – Beosztásuk:

Bense Marcell - Elnök

Kardos Anett – Alelnök

Süge Mátyás Attila - Titkár

Somogyi Anna – Tag

Kapitány Szabolcs – Tag

Tanulmányi bizottság

Bemutatkozás: A Tanulmányi Bizottság azért jött létre, hogy a hallgatók a tanulmányaikkal kapcsolatos kérdéseikre és az azzal kapcsolatosan felmerülő problémáikra gyors és szakszerű válaszokat, megoldásokat kapjanak. A Tanulmányi Bizottság állandó feladata a hallgatóság érdekeinek képviselése, a hallgatók tájékoztatása az aktuális oktatási ügyekkel kapcsolatban. A Tanulmányi Bizottság további feladata, hogy véleményezze a kari vezetés és a Hallgatói Önkormányzat által kezdeményezett kari Tanulmányi- és Vizsgaszabályzat módosításait, valamint, hogy szoros kapcsolatot tartson a karon lévő Szakkollégiummal. Mindezen feladatok gyors és precíz ellátásával a Tanulmányi Bizottság biztosítja a hallgatók számára, hogy a tanulmányaik sikerességét semmilyen külső tényező ne befolyásolja negatív irányba, csak a saját tudásuk és szorgalmuk legyen mérvadó az eredményességük tekintetében.

 

Tagok – Beosztásuk:

Makra István Gergő - Elnök

Homoki-Nagy Simon - Alelnök

Somogyi Anna - Titkár

Balogh Levente – Tag

Lucz Richárd - Tag

 

Sport-és Kulturális bizottság

Bemutatkozás: A Sport és Kulturális ügyekért felelős bizottságban néhány lelkes hallgató azért dolgozik, hogy a hallgatók számára színesebbé és tartalmasabbá tegye a szabadidejüket. Mind tudjuk, az élet kimaradhatatlan része a sport és a barátokkal eltöltött idő, esetleges programokon való részvétel. Nem csak élményeket lehet szerezni közben, hanem testileg és lelkileg is feltöltődni.  A bizottságunk ebben szeretne segítséget nyújtani számotokra és felejthetetlenné tenni az egyetemen eltöltött éveiteket, ezért minél több sport, kulturális, illetve baráti rendezvényt szeretnénk elérhetővé tenni számotokra. Reméljük mielőbb találkozunk veletek ezeken az eseményeken, addig is bármilyen felmerülő kérdés esetén keressetek minket bizalommal.

 

Tagok – Beosztásuk:

Kozma Tibor Bence – Elnök

Selinger Tamás – Alelnök

Bányai Natasa Regina – Titkár

Lucz Richárd– Tag

Szendrei Zoltán – Tag

 

Kommunikációs bizottság

Bemutatkozás: Kommunikációs bizottság feladata a HÖK és a kar social media felületeinek (Instagram, Facebook) koordinálása és azokon tartalom megosztás. Emellett a kari rendezvények promotálása, a szóróanyagok megtervezése, reklámszövegek létrehozása. Az eseményekhez szükséges fotóanyagok elkészítése, képek szerkesztése, illetve a digitális grafikai munkát igénylő feladatok megvalósítása is a bizottság teendői közé tartoznak.

 

Tagok – Beosztásuk:

Balogh Levente – Elnök

Tóth Klaudia – Alelnök

Jüngling Regina – Titkár

Gombkötő Gergő– Tag

Juhász Dorka– Tag