VTK HÖK Bemutatkozás

A Víztudományi Kar a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „legifjabb” egysége, 2017. február 1-én kezdte meg működését Baján.

Ennek megfelelően a Karon működő Hallgatói Önkormányzat egy rendkívül dinamikusan fejlődő aktív szervezet. Fontosnak tartjuk hallgatótársaink érdekképviseletét, valamint kiemelkedően figyelünk arra, hogy a legjobb tudásunk szerint szervezzük számukra, számotokra a programjainkat melyekkel nem titkolt célunk, hogy felejthetetlenné tegyük az Egyetemen töltött éveiteket.

A felsőoktatási intézményekben a hallgatói érdekek képviseletére - a felsőoktatási intézmény részeként - hallgatói önkormányzat működik.

A HÖK a hallgatókat hivatott képviselni. A képviselőket a kar hallgatói választják meg, akinek személye lehet bármilyen hallgató, aki érvényes pályázatot ad le a választási időszakban és megfelel az EHÖK alapszabály 50. §-ban felsorolt feltételeknek.

A HÖK Feladata

Minden felsőfokú intézmény rendelkezik hallgatói önkormányzattal, amely tagjai érdekképviseleti tevékenységük során megoldást találnak a hallgatókat érintő problémákra; hidat képeznek a hallgatók és az egyetemi oktatók között, valamint az egyetem és a kar vezetőségével együtt a döntéshozó szervekben (pl. Kari Tanács, Szenátus) képviselik a hallgatók érdekeit. A hivatalos ügyek intézése mellett a HÖK feladata a közösségépítő programok szervezése is, amelynek elsődleges célja a hallgatók egyetemi éveinek felejthetetlenné tétele.

A HÖK Bizottságai

A HÖK munkáját jelenleg négy bizottság segíti.

Diákjóléti;

Kollégiumi;

Tanulmányi;

Sport- és Kulturális.

Kommunikációs:

A bizottsági tagok és a választmány együtt szoros közösséget alkot; a közös munka eredményeként gyorsabban tudunk minden adódó helyzetre reagálni.

A bizottságok segítségével bonyolítja le a HÖK a kollégiumi felvételt, a támogatások és ösztöndíjak odaítélését, valamint a rendezvények szervezését. A HÖK-ön belül még számos bizottság működik, amelynek tagjaihoz az adott problémával, kérdéssel bármikor fordulhattok. A Bizottságok fül alatt találjátok meg a részletes tevékenységeket.

Kik is a HÖK-ösök?

Mi is hallgatók vagyunk, tanulunk, bulizunk, vizsgázunk…néha el sem jutunk odáig. Ami az egészben az extra, hogy nap mint nap azon vagyunk, hogy ti is és mi is a legtöbbet tudjuk kihozni az egyetemen töltött évekből. A segítségetekkel mindent megteszünk, hogy lerakjuk újból és újból az alapkövét azoknak a feltételeknek, amitől felejthetetlen emlék marad NKE-s hallgatónak lenni.