VTK HÖK Bemutatkozás

 

Üdvözlünk a Víztudományi Kar Hallgatói Önkormányzatánál, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem legújabb és egyben egyik legdinamikusabban fejlődő karjánál. A karunk 2017. február 1-jén kezdte meg működését Baján, és azóta is folyamatosan arra törekszünk, hogy a hallgatóinkat az egyetemi élet minden területén képviseljük, támogassuk és inspiráljuk.

A Hallgatói Önkormányzatunk (HÖK) kiemelten foglalkozik hallgatótársaink érdekeinek képviseletével, valamint arra törekszünk, hogy a legjobb tudásunk szerint szervezzünk számukra programokat. Célunk, hogy ezekkel a programokkal felejthetetlenné tegyük az Egyetemen töltött éveiteket, támogassuk a közösségi életet és elősegítsük a hallgatói kapcsolatok építését.

 

A HÖK Szerepe és Feladatai

A HÖK szerepe kritikus a hallgatói életben. Nem csak a hallgatók érdekeit képviseljük az egyetemi oktatókkal, a kar és az egyetem vezetőségével szemben, de aktív résztvevői vagyunk a döntéshozó szervek munkájának is, mint például a Kari Tanácsnak és a Szenátusnak. Ezen felül a HÖK alapvető feladatai közé tartozik a különböző hivatalos ügyek intézése, valamint a közösségépítő programok szervezése, aminek során a hallgatók egyetemi éveit igyekszünk tartalmasabbá és emlékezetesebbé tenni.

 

A HÖK Bizottságai és Működésük

A HÖK munkáját jelenleg három fő bizottság támogatja:

1. Kollégiumi Bizottság: Ez a bizottság felel a kollégiumi felvételi folyamatokért, a kollégiumi élet szervezéséért és a kollégiumi hallgatók érdekeinek képviseletéért.

2. Tanulmányi Bizottság: A tanulmányi ügyekkel, tanulmányi támogatásokkal és ösztöndíjak odaítélésével foglalkozik. Ez a bizottság a hallgatók tanulmányi életének minél zökkenőmentesebbé tételéért felel.

3. Rendezvényszervező Bizottság: Különféle kari és egyetemi rendezvények, mint például a gólyatábor, a felezőbál, és a gólyabál szervezéséért felelős. Ezek a rendezvények kulcsfontosságúak a hallgatói közösség építésében és a hallgatói élet gazdagításában.
 

A bizottságok munkája nélkülözhetetlen a HÖK hatékony és gyors reagálásához a különböző kihívásokra és helyzetekre. Bizottságaink tagjai szorosan együttműködnek a választmánnyal, hogy közösen alakítsuk a hallgatói életet. A bizottságok részletes tevékenységeiről a 'Bizottságok' menü