HHK HÖK Bemutatkozás

Bemutatkozás:

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Magyarország egyetlen honvédtisztképzést folytató karaként, a magyar tisztképzés történelmi hagyományaiból kiindulva, az elődök példáját követve, modern, tudományosan megalapozott, ugyanakkor a katonai hivatásnak megfelelő gyakorlatias képzést folytat. Az oktatási egységek csaknem az összes katonai szakterületet átfogják. A Karon folyó hadtudományi, katonai szakmai képzés lehetővé teszi, hogy a honvédtiszti hivatást választó fiatalok az érdeklődésüknek leginkább megfelelő szakterületre kerüljenek. A harckocsizótól a lövészig, a híradótól az informatikusig, a hadtápostól a technikusig, a légiirányítótól a repülőműszakiig megannyi érdekes szakma elsajátítására van lehetőség.

 

HHK HÖK

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók által irányított érdekképviseleti szervezeti egység, amely egyetemi (EHÖK) és kari (HÖK) szinten is működik. A HÖK a hallgatókat hivatott képviselni. A képviselőket a kar hallgatói választják meg, akinek személye lehet bármilyen hallgató, aki érvényes pályázatot ad le a választási időszakban és megfelel az EHÖK alapszabály 27. §-ban felsorolt feltételeknek.

 

Mi a HÖK feladata?

Minden felsőfokú intézmény rendelkezik hallgatói önkormányzattal, amely tagjai érdekképviseleti tevékenységük során megoldást találnak a hallgatókat érintő problémákra. Kapcsolatot teremtünk a hallgatók és az oktatók között, valamint az egyetem és a kar vezetőségével együtt a döntéshozó szervekben (pl. Kari Tanács, Szenátus) képviseljük a hallgatóink érdekeit. Folyamatos összeköttetésben állunk a Ludovika Zászlóalj vezetésével, a Tanulmányi Osztállyal, az oktatókkal, valamint a különböző egyetemi bizottságokkal. A hivatalos ügyek intézése mellett a feladatunk a közösségépítő programok szervezése is, melyekkel elsődleges célunk a hallgatók egyetemi éveinek felejthetetlenné tétele.

 

A HHK HÖK Bizottságai

A HÖK munkáját jelenleg három bizottság segíti.

-       Diákjóléti Bizottság

-       Kollégiumi Bizottság

-       Tanulmányi Bizottság

A bizottsági tagok és a választmány együtt szoros közösséget alkot, a közös munka eredményeként gyorsabban tudunk minden adódó helyzetre reagálni.

A bizottságok segítségével bonyolítja le a HÖK például a kollégiumi felvételt, vagy a támogatások és ösztöndíjak odaítélését. A HÖK-ön belül működő bizottságok tagjaihoz a bizottságukhoz tartozó, kapcsolódó problémával, kérdéssel bármikor fordulhattok. A Bizottságok fül alatt találjátok meg a részletes tevékenységeket.

 

Kik is a HÖK-ösök?

Hallgatóként és a Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjeiként együtt élünk, együtt tanulunk veletek. A saját bőrünkön tapasztaljuk mi is azokat a problémákat, amelyekkel ti is találkozhattok, így tudjuk min kell változtatni, mi az, amit jobbá kell tenni. Így képesek vagyunk gyorsan reagálni és megfelelő eszközökkel azonnali megoldásokat találni.

 

Annyit kérünk tőletek, hogy segítsétek munkánkat, forduljatok felénk bizalommal, és támogassatok minket, hiszen a sikeres munkához szükség van rátok is!

 

NKE HHK HÖK