HHK HÖK Bemutatkozás

Bemutatkozás:

Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzata

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók által irányított érdekképviseleti szervezeti egység, amely egyetemi (EHÖK) és kari (HÖK) szinten is működik. A HÖK a hallgatókat hivatott képviselni. A képviselőket a kar hallgatói választják meg, akinek személye lehet bármilyen hallgató, aki érvényes pályázatot ad le a választási időszakban és megfelel az EHÖK Alapszabályban felsorolt feltételeknek.

Mi a HÖK feladata?

Minden felsőfokú intézmény rendelkezik hallgatói önkormányzattal, amely tagjai érdekképviseleti tevékenységük során megoldást találnak a hallgatókat érintő problémákra. Kapcsolatot teremtünk a hallgatók és az oktatók között, valamint az egyetem és a kar vezetőségével együtt a döntéshozó szervekben (pl. Kari Tanács, Szenátus) képviseljük a hallgatóink érdekeit. Folyamatos összeköttetésben állunk a Ludovika Zászlóalj vezetésével, a Tanulmányi Osztállyal, az oktatókkal, valamint a különböző egyetemi bizottságokkal. A hivatalos ügyek intézése mellett a feladatunk a közösségépítő programok szervezése is, melyekkel elsődleges célunk a hallgatók egyetemi éveinek felejthetetlenné tétele.

Kik is a HÖK-ösök?

Civil hallgatóként vagy a Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjeiként együtt élünk, együtt tanulunk veletek. A saját bőrünkön tapasztaljuk mi is azokat a problémákat, amelyekkel ti is találkozhattok, így tudjuk min kell változtatni, mi az, amit jobbá kell tenni. Így képesek vagyunk gyorsan reagálni és megfelelő eszközökkel azonnali megoldásokat találni.