ÁNTK Hallgatói Önkormányzat

Elérhetőségek:

Facebook oldal: https://www.facebook.com/nke.antk.hok/

Központi e-mail cím: antk-hok@uni-nke.hu

Instagram oldal: https://www.instagram.com/nkeantkhok/

Irodánk: 1089 Budapest, Orczy út 1. F13

A választmány tagjai:

 

Kamrás István | ÁTMA V.

Elnök

Kamras.Istvan@uni-nke.hu

 

Szabó Zsanett | ÁTMA III.

Tanulmányi ügyekért felelős alelnök

Szabo.Zsanett@uni-nke.hu

 

Ficzere Norman | ÁTMA III.

Szociális ügyekért felelős alelnök

Ficzere.Norman.Janos@uni-nke.hu

 

Horváth Katalin Szilvia | ÁTMA II.

Rendezvényszervezésért felelős alelnök

Horvath.Katalin.Szilvia@uni-nke.hu

 

Vadász Dávid | ÁTMA III.

Kollégiumi ügyekért felelős referens

Vadasz.David@uni-nke.hu

 

Csonka Balázs | NETA Angol I.

Kommunikációs referens

Csonka.Balazs@uni-nke.hu

 

Seres Johanna | KÖZIG BA. III.

Nemzetközi referens

Seres.Johanna@uni-nke.hu

 

Botka Manó Mátyás | NIG I.

Adminisztrációs referens

Botka.Mano.Matyas@uni-nke.hu

 

Strobl Orsolya | ÁTMA III.

Választmányi képviselő

Strobl.Orsolya@uni-nke.hu

 

Sándor Rita Regina | ÁTMA III.

Választmányi képviselő

Sandor.Rita.Regina@uni-nke.hu

 

 

Mit is takar a „HÖK” rövidítés?

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók által irányított érdekképviseleti szervezeti egység, amely egyetemi (EHÖK) és kari (HÖK) szinten is működik. Magába foglalja az egyetem polgárait, akik passzív tagként választják meg a választmány tagjait, akik aktívan vesznek részt az egyetemi közélet alakításában. A Hallgatói Önkormányzat célja, hogy segítse a hallgatókat, legyen szó akár tanulmányi, szociális, vagy kollégiumi ügyekről, akár kulturális és szórakozási lehetőségek biztosításáról.

Mi a HÖK feladata?

Minden felsőfokú intézmény rendelkezik hallgatói önkormányzattal, amely tagjai érdekképviseleti tevékenységük során megoldást találnak a hallgatókat érintő problémákra; hidat képeznek a hallgatók és az egyetemi oktatók között, valamint az egyetem és a kar vezetőségével együtt a döntéshozó szervekben (pl. Kari Tanács, Szenátus) képviselik a hallgatók érdekeit. A hivatalos ügyek intézése mellett a HÖK feladata a közösségépítő programok szervezése is, amelynek elsődleges célja a hallgatók egyetemi éveinek felejthetetlenné tétele.

Mi a feladata a HÖK bizottságainak?

A HÖK munkáját jelenleg hat bizottság segíti:

  • Diákjóléti;
  • Kollégiumi;
  • Kommunikációs és Média;
  • Tanulmányi;
  • Rendezvény;
  • Nemzetközi

A bizottsági tagok és a választmány együtt szoros közösséget alkot; a közös munka eredményeként életre szóló barátságokat, örök emlékeket és szakmai tapasztalatot is szereznek a hallgatók.

A bizottságok segítségével bonyolítja le a HÖK a kollégiumi felvételt, a támogatások és ösztöndíjak odaítélését, a rendezvények szervezését, valamint általuk folyamatos kapcsolatban állunk a Tanulmányi Osztállyal, a pénzügyeket intéző Kontrolling Csoporttal és a kollégiumi referenssel. A HÖK-ön belül még számos bizottság működik, amelynek tagjaihoz az adott problémával, kérdéssel bármikor fordulhattok. A Bizottságok fül alatt találjátok meg a részletes tevékenységeket.

Kik is a HÖK-ösök?

Mi is hallgatók vagyunk, suliba járunk, vizsgázunk, néha csúszunk, részt veszünk a közösségi életben, és ami a legfontosabb, nap, mint nap azért teszünk, hogy a hallgatótársaink minél gördülékenyebben és eredményesebben éljék át az egyetemi éveiket. A saját bőrünkön tapasztaljuk mi is azokat a problémákat, amelyekkel ti is találkozhattok, így képesek vagyunk gyorsan reagálni és megfelelő eszközökkel – a kar oktatóival és munkatársaival együttműködve – azonnali megoldásokat találni. Minden évben, az őszi félév elején kerül sor a választásra, ahol minden karunkon tanuló hallgató választó és választható. A választás folyamata során a jelöltek igyekeznek bizonyítani, hogy miért ők a legmegfelelőbbek az évfolyamok képviseletére. A választás után a HÖK választmánya belső szavazással dönt az elnök és alelnökök, valamint a különböző területekért felelős referensek személyéről. Amennyiben téged is érdekelnek a hallgatótársaid, kövesd figyelemmel a hivatalos kommunikációs csatornáinkat, ahol a részletekkel jelentkezni fogunk a következő választás előtt!

A rövid bemutatás végezetével csak három dolgot kérünk tőletek, amely a mi munkánkat is segíti: bizalmat, türelmet, lelkesedést. Együtt! Veletek!

 

NKE ÁNTK HÖK