Megválasztották az NKE EHÖK új elnökét!

Krózser Martint, jelenlegi általános elnökhelyettest választották meg az NKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat következő elnökének, aki folytatni kívánja áldozatos munkájával a hallgatói érdekképviseletet.

Martin évek óta a HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) választmány és az EHÖK Kabinet tagja, melyben először tanulmányi ügyekért felelős elnöki megbízottként, majd annak általános elnökhelyetteseként tevékenykedett, a következő ciklusban pedig Dibusz Bendegúztól veszi át a vezetői feladatok ellátását.

 

Dibusz Bendegúznak, az NKE EHÖK jelenlegi elnökének mandátuma 2022. december 31-ig szól, ezért az NKE hallgatói önkormányzati képviselői 2022. november 2-án az Oktatási Központ 510-es tárgyalótermében Elnökválasztó Küldöttgyűlést tartottak. A kari hallgatói önkormányzati delegált tagok mellett jelen volt az NKE EHÖK kabinete, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöksége, valamint több hazai felsőoktatási intézmény Hallgatói Önkormányzatának elnöke. Külön köszönjük a megtisztelő részvételt NKE Oktatási és Tanulmányi Iroda Irodavezető Asszonyának, Paplogó Editnek, valamint NKE oktatási rektorhelyettes úrnak, Dr. Christián László r. dandártábornoknak.

 

A Küldöttgyűlés kezdetét vette Dibusz Bendegúz, jelenlegi NKE EHÖK elnök köszöntőjével, amit Dr. Christián László oktatási rektorhelyettes úr folytatott. A rektorhelyettes úr beszéde keretében megköszönte Dibusz Bendegúz kitartó, és elkötelezett munkáját és hozzáállását, illetve sok szerencsét kívánt a következő NKE EHÖK elnöknek. „A Hallgatói Önkormányzatok konstruktívak, és rugalmasak. Krízishelyzetekben is képesek döntést hozni. Elengedhetetlen, hogy együtt dolgozzunk velük, ennek ellenére kiválóan működött a közös munka ezekben a nehéz időkben is. Nagyot alkotni akkor lehet a jövőben, ha a hallgatók és az oktatók közös erővel összefognak és a hallgató központú tanulásra fektetjük a hangsúlyt. Nehezebb idők jönnek, ugyanakkor nagyot fogunk alkotni.”

 

A Küldöttgyűlés vezetését a köszöntők után Mészáros Kinga, Kollégiumi ügyekért felelős elnökhelyettes veszi át, aki lehetőséget ad a jelenlévőknek a kérdezésre az elnökjelölthöz, valamint felkéri Rybár Petra Rékát, az EHÖK irodavezetőjét a jegyzőkönyv vezetésére.

Az elnökjelölt, Krózser Martin köszönt mindenkit, pályázatában ismertette az NKE hallgatóságának jövőjét érintő célkitűzéseit, majd kiegészítette pár mondattal a terveit. „Szeretném folytatni azt, amit eddig is csináltunk. Ehhez kell egy megbízható csapat, amire támaszkodhatok, és úgy gondolom, hogy a megfelelő csapat áll mellettem.”

 

Dibusz Bendegúz a hagyományt folytatva, ugyanazt a kérdést teszi fel, amit egy évvel ezelőtt tőle is megkérdeztek, és az elődjétől is. „Mi az, amiben változtathattál volna?”

 

„Általános elnökhelyettesként a legtöbb teendőm a jelenlegi elnök segítése és tanácsadása volt, ezért nehéz kiemelnem akármit is. Az összes területen lehet fejleszteni, azonban mindent sikerült a jól megszokott úton véghez vinni. Ugyanakkor szeretném folytatni a 2020-ban elkezdett kiscsoportos beszélgetéseket, hiszen a HÖK fontos feladata a hallgatói visszajelzések alapján a képzésfejlesztés segítése."

Az elnökjelölt átmeneti távollétében lehetőség nyílt a szabad véleménynyilvánításra, Dibusz Bendegúz élt is a lehetőséggel.

„Martin az az ember, akire támaszkodhatok nehezebb, és könnyebb napjaimon is. Teljesen tisztában van azzal a munkakörrel, amit a jövőben kell elvégeznie. Az utódlás kérdése mindig egy nehéz pont, viszont biztos vagyok benne, hogy ő a megfelelő ember a tisztségre.”

A szavazás elektronikus formában, a Testületi Döntéstámogató Rendszeren keresztül történt. A szavazás sikeresnek bizonyult, az NKE EHÖK új elnöke Krózser Martin.

Kovács Eszter Csilla a HÖOK elnökhelyettese Murai László nevében is gratulál az újonnan megválasztott elnöknek. Eszterhai Marcell HÖOK Elnök is gratulál Martinnak, bízik benne, hogy a HÖOK továbbra is együtt tud működni az Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel. Varga Réka, ELTE EHÖK elnök szintén várja a közös projekteket az NKE és az ELTE között.

 

Szívből gratulálunk Martin! Izgatottan várjuk a közös munkát!

Bendi, neked köszönjük az eddigi fáradhatatlan és konstruktív munkád, további sok sikert és kitartást kívánunk az országos szervezetben való pályafutásodhoz!

 

Szöveg: NKE EHÖK (Sass Martin)