NKE-s hallgatók a HÖOK Elnökválasztó Közgyűlésén

Az NKE Hallgatói Önkormányzat képviselői is részt vettek a hétvégén Debrecenben megtartott HÖOK Tisztújító Közgyűlésen, ahol a tagönkormányzatok további két évre bizalmat szavaztak Murai László elnöknek és csapatának! Az elnökségben az NKE két hallgatója, az NKE EHÖK jelenlegi és volt tisztségviselője is megválasztásra került: Fecser Zsuzsanna, mint társadalmi mobilitásért felelős új elnökségi tag fog részt venni az országos szervezet munkájában, Kosztrihán Dávid pedig folytatja a külügyi területen végzett feladatait. Gratulálunk nekik!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK), az ÁNTK HÖK, az RTK HÖK és a HHK HÖK tisztségviselői is jelen voltak a hallgatók képviseletében. Számos más egyetemi hallgatói képviselővel ismerkedhettek meg, illetve a már meglévő jó viszonyt sikerült elmélyítenünk. Megtisztelő volt, hogy a három napot velünk töltötte László Mátyás, az országos szakkollégiumi mozgalom képviselője is, aki szintén a Ludovika hallgatója. Az országos hallgatói érdekképviselet legfőbb döntéshozó szervének ülésén a 2019-ben hivatalba lépő Elnökség beszámolt az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről. Szó esett a HÖOK távoktatásról és távvizsgáztatásról szóló felmérésének eredményéről, az EFOTT, a gólyatáborok és a hallgatói rendezvények válságáról, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetemen folyó tiltakozásokról is. Beszámolójukat az elnök- és elnökségi tagok megválasztása követte.

 Az új elnökség tagjai:

o   Murai László (ELTE), elnök

o   Kovács Péter (PTE), elnökhelyettes

o   Dallman Kristóf (PPKE), tudományszervezésért és kutatásért felelős elnökségi tag

o   Fecser Zsuzsanna (NKE), társadalmi mobilitásért felelős elnökségi tag

o   Horváth Mihály (ELTE), innovációs ügyekért felelős elnökségi tag

o   Jánosik Zsuzsanna (ME), diákjólétért felelős elnökségi tag

o   Kosztrihán Dávid (NKE), külügyekért felelős elnökségi tag

o   Kovács Eszter Csilla (DE), kommunikációért felelős elnökségi tag

o   Pekár Zoltán (BME), szervezetfejlesztésért felelős elnökségi tag

o   Zelenák Márk (BGE), rendezvényszervezésért felelős elnökségi tag

A Közgyűlés szavazott a Felügyelő Bizottság személyi összetételéről is. A Felügyelő Bizottság tagjai: Csont István (DE) elnök; Sasi Kíra (SZIE) tag és Motolai Anna Dóra (EKE) tag.

A HÖOK Elnökség a második ciklusban a felsőoktatás területén kiemelt figyelmet fog fordítani a struktúraváltó intézmények helyzetére, a táv- és hibridoktatás tapasztalataira, a társadalmi mobilitás kérdéseire, a hallgatói juttatások és ösztöndíjrendszerre vonatkozó teendőkre, valamint a kollégiumi lakhatás ügyeire.

Gratulálunk a megválasztott Elnökségnek, munkájukhoz sok sikert kívánunk!

 

Szöveg: NKE EHÖK

Fotó: NKE EHÖK; DEHÖK