Rendkívüli szociális támogatás a hallgatóknak

 

Bármilyen a hallgatót ért anyagi hátrány esetében lehetséges a rendkívüli szociális támogatás pályázat benyújtása. Az ösztöndíj maximális összege 80 000 Ft lehet, a pályázat benyújtása folyamatos!

A rendkívüli szociális ösztöndíj szabályait a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat (HTJSZ) határozza meg. A szabályzat értelmében bármely hallgató benyújthatja, különösképpen az aki:

a) huzamosabb ideig kórházi kezelés alatt állt, vagy súlyos balesetet szenvedett,

b) súlyos kár érte (pl. kirabolták, elvesztette az igazolványait),

c) továbbá akinek a családját anyagi körülményeiket jelentősen megnehezítő súlyos tragédia, külső kár érte.

A kialakult járványügyi helyzet és a digitalizáció érdekében az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat kezdeményezésére elektronikus kérelem formájában elérhetővé tettük a pályázatot. Az ösztöndíj maximális összege 80 000 Ft lehet, erről pedig a kari Hallgatói Tanulmányi Vizsga és Szociális Ügyek Bizottsága határoz a Diákjóléti Bizottság javaslata szerint.

A kérelem a Neptun-rendszeren keresztül érhető el, mégpedig az Ügyintézés à Kérvények menüpontban. A szükséges igazolásokat – akárcsak a kollégiumi felvételi eljárásnál – elektronikus módon tudjátok csatolni a pályázathoz. A kérvény felületén pedig be kell állítani, hogy melyik karra jártok, ezzel is segítve, hogy a megfelelő kari Bizottság tagjaihoz eljusson a kérelmetek.

A pályázathoz szükséges az azt alátámasztó igazolások, valamint a harmadik személyek tekintetében az adatkezelési nyilatkozatok feltöltése. A pontos mellékleteket a HTJSZ 5/2. számú melléklete tartalmazza.

A HTJSZ éppen hatályos szövegét az alábbi linken érhetitek el:https://www.uni-nke.hu/hallgatoi-teritesi-es-juttatasi-szabalyzat

A további kérdéseitekkel írjatok bátran az ehok@uni-nke.hu címre.

NKE EHÖK

 

Szöveg: NKE EHÖK (Apró Richárd)

Kép: NKE EHÖK (Kircsi Tamás)