Ezernél is többen ünnepeltek az NKE Gólyabálján

„Idén ötödik alkalommal szervezzük meg az összegyetemi gólyabált, így kijelenthetem, hogy egy igazán csodás hagyományt ápolhatunk a mai estén”- fogalmazott Cziczás Péter EHÖK elnök köszöntő beszédében. A Groupama Arénában megrendezésre kerülő hallgatói eseményen ezer főnél is többen ünnepelték egyetemünk első évfolyamos hallgatóit, idén először ünnepélyes vacsorával egybekötve.

„Egy csodálatos épület nevetséges, ha nincsenek benne színvonalas hallgatók és minőségi oktatók: az Önök generációjára vár, hogy épületeinket tartalommal töltsék meg”- szólt a 2019-es NKE gólyabál résztvevőihez köszöntő beszédében Koltay András rektor. Kitért arra is, épületeket fel lehet építeni közös munkával, nagy erőfeszítéssekkel, de ha az épületeket nem töltjük meg tartalommal, akkor felesleges az erőfeszítés. Ahogy az épületeket fel lehet építeni, könnyen le is lehet rombolni. Kihangsúlyozta, az is közös felelősségünk, hogy ezeket az épületeket ne lehessen többé lerombolni. „Ha közösen valódi tartalommal töltjük meg épületeinket, azok a haza szolgálatát és a nemzet boldogulását fogják szolgálni”- fogalmazott Koltay András.

„Az ókori Görögországban úgy gondolták, a tanulás a munkától elválasztandó tevékenység, melyet a szabadidő terhére kell művelniük az embereknek”- fogalmazott Orbán Balázs pohárköszöntőjében. „Tegyenek sok mindent és tanuljanak úgy, mint az ókori görögök!”- intézte szavait a hallgatókhoz. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára arra is felhívta a figyelmüket, a tanulás mellett fontos, hogy rájöjjenek, kik s miért vagyunk a Kárpát-medencében, mi a feladata annak a 21. századi Magyarországnak és magyarságnak, aminek mind a tagjai vagyunk. „Ha ilyen komplex módon töltik el az idejüket, az a haza szolgálatát fogja jelenteni”- vélekedett, majd jó szórakozást kívánt az estéhez.

Az NKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke szerint fontos érezni és hangsúlyozni azt, hogy nem csak a gólyabálon, hanem a hétköznapokban is egy közösséget alkotunk, és az évek során mindannyiunk életében fontos közös pont lesz az alma mater”- jelentette ki Cziczás Péter. Mint mondta, a gólyabál kicsit olyan, mint az egyetemi élet: „sok lépcsőt kell megmászni, olykor elfárad az ember, de higgyétek el: megéri!”

Az este moderátora Frankó Dániel másodéves hallgató volt. A rendezvényt megnyitó vacsorát követően került sor az első évfolyamos hallgatók bécsi keringő nyitótáncának bemutatására, melyben 15 párnak nyílt lehetősége részt venni. A nyitótáncot Kállai Ákos tanította be.

„Megtiszteltetés volt számunkra, hogy mi nyithattuk meg a gólyabált bécsi keringőnkkel, főleg, hogy az egyik kedvenc zenénkre táncolhattunk”- mondta Kristóf Éda Erzsébet. A HHK-n első évfolyamos hallgatótól megtudtuk azt is, hosszas próbák álltak a hátuk mögött, de minden pillanata megérte. „Hihetetlen érzés volt kivonulni a reflektorok alá és táncolni hallgató társainknak, akiktől a végén vastapsot kaptunk!”- emlékezett vissza.

„A gólyabál különleges esemény volt számomra”- mondta Kamrás István. Az ÁNTK első évfolyamos hallgatója úgy véli, a próbák, a szuper társaság és tánctanárunk kimeríthetetlen türelme meghozta a gyümölcsét. Sajnálja, hogy vége lett és egyetért abban partnerével: „nagyon gyorsan vége lett, még folytattam volna.”

Éjfélkor került sor a Gólyabál Bálkirály - Bálkirálynő verseny eredményhirdetésére: a közönségszavazásban Kaposvári Gergő és Tulipán Ágnes első évfolyamos hallgatók nyerték el a királyi pár címét.

Az egész estés rendezvényen az NKE közössége jól szórakozott, a felhőtlen hangulatról fellépőként a Groovehouse, a Kozmix, a Show&Bors Zenekar, DJ Dominique, valamint Zahorán Attila gondoskodott.

„Egy nagyon nívós eseményen vagyunk túl. Úgy gondolom, méltón megünnepeltük az elsős hallgatókat”- nyilatkozta Garab Anna. Az ÁNTK HÖK elnöke reményét fejezte ki aziránt, hogy az este kedves emlékeire, a beszélgetésekre és a koncertekre sokáig örömmel emlékeznek majd vissza gólyák.

„Elmondhatjuk, hogy az idei gólyabál színvonalát tekintve, méltó volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hírnevéhez”- jegyezte meg Simon Dániel. Az RTK HÖK elnöke kiemelte, az egyetem történetében először ültetett vacsorával került megrendezésre, ami nagy népszerűségnek örvendett a hallgatók körében.

„A színvonal magas volt, a helyszínt, a kiszolgálást, valamint az előadókat illetően is”- ítélte meg Rozs József. A HHK HÖK elnöke rengeteg mosolygós és vidám arcot látott,  csupa pozitív visszajelzést kapott a hallgatók részéről.

 „Az esemény egésze számomra minden képzeletet felülmúló volt”- mondta Farkas Andris, aki örömét fejezte ki aziránt, hogy bajai hallgatótársaival együtt részt vehetett a gólyabálon. A VTK HÖK elnöke a résztvevő hallgatók nevében is megköszönte a meghívást.

A 2019-es NKE Gólyabálról bővebben a Forum Publicum hallgatói magazinjának soron következő lapszámában olvashattok!

Szöveg: NKE EHÖK (Fecser Zsuzsanna)

Fotó: Steirer Máté