Megválasztották az NKE EHÖK új elnökét

Fodor Márk Joszipovicsot, jelenlegi elnökhelyettest választották meg az NKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat következő elnökének, aki stabilitást, kontinuitást és fejlődést szeretne elérni egyetemünkön a hallgatók érdekét képviselve.

Cziczás Péternek, az NKE EHÖK jelenlegi elnökének mandátuma 2019. december 31-ig szól, ezért az NKE hallgatói önkormányzati képviselői 2019. november 28-án a Ludovika Főépület Zrínyi Miklós termében Elnökválasztó Küldöttgyűlést tartottak. A kari hallgatói önkormányzati delegált tagok mellett jelen volt az NKE EHÖK kabinete, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökségi tagjai, a Szakkollégiumok Együttműködési Fórumának elnöke, nem utolsó sorban az NKE oktatási rektorhelyettese is.

Elnökjelöltként Fodor Márk Joszipovics ismertette pályázatát, az NKE hallgatóságának jövőjét érintő célkitűzéseit. „A pályázat írása során az volt a célom, hogy súlypontokat határozzak meg az elkövetkezendő egy évre vonatkozóan”- hangsúlyozta a szervezet jelenlegi elnökhelyettese. A képzésfejlesztés és szemléletváltás hangsúlyos pontja volt a pályázatának, emellett fontosnak tekinti a szervezetfejlesztést is. „Idén egy-egy nagyobb projekt esetében teljes hallgatói önkormányzat bevonása által, jobb és hatékonyabb volt a megvalósítás”- ítélte meg. A tehetséggondozással kapcsolatosan kitért arra is, hogy a szakkollégiumokkal és diákszervezetekkel továbbra is célja jó kapcsolatot fenntartani. Kihangsúlyozta a fontosságát a többi egyetem felé nyitásnak, elmondta, hogy el kell kerülni az egyetemünk sajátságos helyzete miatti bezárkózást. „Nem lesz olyan probléma, amivel ne fordulhatnának a hallgatók hozzá és az EHÖK kabinethez”- jelentette ki.

„Nem pályázott még ilyen rátermett ember ennek a tisztségnek az elnyerésére”- jelentette ki az NKE EHÖK jelenlegi elnöke. Cziczás Péter hozzátette, nem volt még ilyen felkészült jelölt elnökválasztó küldöttgyűlésen.

„Személy szerint azt gondolom, hogy nagyon jó az EHÖK és a SZEF kapcsolata, és biztosra veszem, hogy ez a jövőben sem fog változni, legfeljebb csak még pozitívabb irányba”- jegyezte meg Kántor Sára. A Szakkollégiumi Együttműködési Fórum elnöke szerint a két szervezet kölcsönösen számíthat egymás segítségére és támogatására, ami igen nagy érték a mindennapok forgatagában.

„Jól strukturált, nagy munkabírású emberről van szó”- ítélte Apró Richárd, az NKE EHÖK gazdasági elnökhelyettese, aki a Küldöttgyűlés támogatását kérte, hogy most és a későbbiekben is segítsék a későbbi elnök munkáját.

Garab Anna szerint Fodor Márk Joszipovics elnökhelyettesként már rálátott azokra a folyamatokra, amelyekben a jövőben - pályázatának sikeressége esetén - dolgozni fog, nem egy újonnan induló jelöltről beszélünk. „Ha ezt az utat tudja folytatni, akkor teljes mértékben tudjuk támogatni és eredményes együttműködés lesz a karok között”- jelentette ki az ÁNTK HÖK elnöke.

Simon Dániel az elnökjelöltről elmondta, felismerte, hogy vannak olyan dolgok, amelyben a tagönkormányzatok vezetőinek kiemelt fontosságú szerepe van, ez nagyon pozitív. „Tetszenek az elképzelései és rendelkezik a megfelelő tapasztalattal, amely az elnöki tisztség betöltéséhez szükséges”- hívta fel rá a figyelmet az RTK HÖK elnöke.

„Az eddigi tapasztalatom a jelölttel való közös munkáról az, hogy bármiről is legyen szó, azt gyorsan oldjuk meg, hatékonyan és eredményesen jutunk a feladat végére” - hangsúlyozta Rozs József. A HHK HÖK elnöke úgy gondolja, Fodor Márk Joszipovics egy remek példa lehet, mint EHÖK elnök előttük a hallgatói érdekképviselet szempontjából.

„Bízom benne, hogy sikeres évnek nézünk elébe az új EHÖK elnökkel”- nyilatkozta Farkas András. A VTK HÖK elnöke kiemelte, a jó kommunikáció nagyon fontos a munka szempontjából és reméli, hogy a következő évben is bizonyítani tudjuk az EHÖK-el, hogy ebben a földrajzi távolság nem jelent akadályt.

A Küldöttgyűlés szavazati joggal rendelkező tagjai bizalmat szavaztak és szavazatukkal hozzájárultak Fodor Márk Joszipovics elnökké való megválasztásához. Gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!

Cziczás Péternek, szervezetünk jelenlegi elnökének köszönjük eddigi szüntelen áldozatos munkáját. Péter a szakmai tevékenységét a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramban, mint az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fejlesztéspolitikai jogi ügyekért felelős helyettes államtitkári titkárságának ösztöndíjasa tölti majd. Sikerekben gazdag ténykedést kívánunk neki is, együtt a hallgatókért!

„Köszönjük, hogy részese lehettünk ennek az elnökválasztásnak”- szólalt fel Murai László. A HÖOK elnöke kiemelte, Cziczás Péter az NKE HÖK és az országos hallgatói mozgalom közötti jó kapcsolat elmélyítésében oroszlánrészt vállalt, ezúton is megköszönte a közös munkát. A megválasztott elnökben látja a lendületet és az intuíciót, amivel rendelkezik, úgy gondolja, ez szükséges is lesz a fejlődési pálya megvalósulásához. „Mindehhez neki, csapatának, a Küldöttgyűlésnek és az NKE összes hallgatói képviselőjének sok erőt kívánok”- fogalmazott, majd hozzátette, számíthatnak a jövőben is a HÖOK támogatására 

 

Szöveg: NKE EHÖK (Fecser Zsuzsanna)

Fotó: Szilágyi Dénes