Megválasztva az ÁNTK HÖK Elnöksége

2019. augusztus 7-én, az V. NKE Gólyatábor 0. napján tartotta alakuló ülését az újonnan létrehozott Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Hallgatói Önkormányzata, mely során az ÁNTK HÖK elnöksége került megválasztásra.

2019. augusztus 1-jével a korábban egymástól elkülönülten működő Államtudományi és Közigazagtási Kar (ÁKK) , valamint a Nemzetközi és Tanulmányok Kar (NETK) szenátusi határozat alapján egyesült, és létrejött az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar (ÁNTK). Ami a hallgatói érdekképviseletet illeti, továbbra is működik a hallgatói önkormányzat intézménye. A szervezet elnökségét a gólyatábort megelőző napon Tatán választottak meg a korábbi két kari hök választmány képviselői. Az elnöki feladatok ellátására Garab Anna kapott bizalmat, az alelnöki feladatokat Szabados Máté látja el. A kollégiumi ügyekért felelős alelnök Szekeres Balázs, a szociális ügyekért felelős alelnök Apró Richárd, a tanulmányi ügyekért felelős alelnök pedig Szaplonczay Eufémia lett. Az ÁNTK HÖK irodavezetője Aszalós Regina.

Augusztus 1-jei karalakulással a hallgatói önkormányzat bizottságaira vonatkozó korábbi rendszer hatályát vesztette, tehát amikor újra alakul az ÁNTK HÖK választmánya a 2019/2020-as tanév őszi félévében, újra pályázatot hirdet a bizottsági pozíciók betöltésére.

Az ÁNTK HÖK Elnökségének és a Leendő Választmánynak sikerekben gazdag működést kívánunk!

NKE EHÖK

 

Szöveg: NKE EHÖK (Fecser Zsuzsanna)