Emelkednek a szociális ösztöndíjak az NKE-n is

Örömünkre szolgál, hogy arról tájékoztathatjuk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit, hogy egyetemünkön is emelkednek a szociális ösztöndíjak.

A szemeszter elején tájékoztatást adtunk számotokra a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által kötött megállapodásról, miszerint 40%-al emelkednek a szociális ösztöndíjak. Szeptember végén, az arra való tekintettel, hogy az NKE nem az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozik, tájékoztatást kaptunk arról, hogy hallgatóságunkkal a tárca nem számolt, így a HÖK levélben kérte fel a fenntartó Miniszterelnökség képviselőjét, hogy működjön közre a méltatlan helyzet orvoslásában. Számos egyeztetést követően pozitív híreket, nemrégiben pedig megerősítést kaptunk arról, hogy a tárca biztosítja számunkra a szükséges forrásokat, így megkezdtük az adminisztratív feladatok ellátását. Tekintettel arra, hogy ezt a forrást a szociális ösztöndíjra jogosult hallgatóknak kiegészítésként a normál ösztöndíj mellett a szemeszterben meg kellett volna kapnia - ez pedig nem történt meg - egyeztettünk az emelés összegének egy összegben való kiutalásáról.

A fentiek fényében tehát az első szemeszterben szociális ösztöndíjra jogosult hallgatók ösztöndíjuk mértékének további 40%-át kapják meg egy összegben, karácsony előtt!

Az egyeztetéseknek köszönhetően a szociális ösztöndíjak plusz forrása a következő szemeszterben is rendelkezésre áll!

Köszönjük a türelmeteket!

Egyetemi Hallgatói Önkormányzat