Negyedik alkalommal ünnepelték összegyetemi szinten az NKE-s gólyákat

Az NKE Gólyatáborában idén is a gólyáké volt a főszerep. A négy napos fesztivált az NKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata a kari hallgatói önkormányzatok segítségével közel 500 sikeresen felvételt nyert, leendő első évfolyamos hallgató tiszteletére rendezte meg a hagyományokhoz híven Tatán.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat nevében Kosztrihán Dávid, a szervezet elnöke így értékelte a tábort: „A gólyatábort féléves szervezési munka előzte meg éppen azért, hogy a lehető legjobb élményt tudjuk nyújtani a gólyáknak.” Megtudhattuk tőle, hogy a gólyatábor résztvevőinek ismerkedési és csapatépítési feladatokon keresztül a felsőbb éves mentor hallgatók iránymutatásával lehetősége nyílt közelebbről felfedezni az egyetemet. Dávid elégedettséggel nyugtázta, hogy a táborban az NKE különböző karára járó szervezők gördülékeny együttműködésének hála maradandó élménnyel tudták gazdagítani a hivatásos és a civil hallgatókat egyaránt.

A IV. NKE Gólyatábor illetően a kari hallgatói önkormányzatok elnökei is megszólaltak.

Schmidt Martin (ÁKK HÖK): „Úgy gondolom, az Államtudományi és Közigazgatási Kar gólyai számára az idei évben is sikerült egy olyan gólyatábort szerveznünk, amely méltó megkezdése volt az egyetemi éveiknek. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a saját gólyacsapatukkal töltötték a legtöbb időt, ahol a mentorok vezetésével különböző feladatokon keresztül nyílt lehetőségük a feloldódásra, emellett pedig különböző sorversenyekkel, vetélkedőkkel készültünk, amelyeken még inkább összekovácsolódhattak a csapatok. Azt hiszem, hogy az idei GT talán az elmúlt évek legnyugodtabb és legjobban szervezett tábora volt, kevés váratlan eseményre kellett reagálni. Végezetül pedig szerencsére nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy az ÁKK-s szervezőcsapat ismét jelesre vizsgázott, és amellett, hogy egy kiváló csapat alakult ki, gördülékenyen tudtuk lekoordinálni az eseményt.”

Krecz Ádám (HHK HÖK): „Az idei gólyatábor újra nagy feladat elé állította mind a szervezői, mind a gólya csapatokat. A tábor ideje alatt a gólyák számos programon vehettek részt, melyben próbáltuk szemléltetni velük a rájuk váró kihívásokat a katonai pályán. A mentorok segítségével mindent megtettünk azért, hogy megpróbáljunk az összes kérdésükre választ adni. A tábor ideje alatt, és utána is nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, rengeteg tapasztalatot szereztük, és ennek birtokában jövőre mindent megteszünk azért, hogy egy még színvonalasabb gólyatábort rendezzünk!”

Tasnádi Bence (RTK HÖK): „Az IV. NKE gólyatábort főszervezőként rendkívül jól szervezettnek és gördülékenynek éltem meg. Ennek oka, hogy bármi kérésem/kérdésem volt az EHÖK felé, ők szó nélkül mindenben segítséget nyújtottak. Szerencsém volt részt venni a 2016-os, valamint a 2017-es gólyatáborban is és úgy vélem, az idei volt az egyik legjobb mind hangulatban, mind pedig szervezettségben is. A három nap legszebb része az volt, amikor a tábor elhagyását követően sorba jöttek oda hozzánk a gólyák köszönetet nyilvánítani. Azt mondták, ha lehetőség lenne rá, még maradnának pár napot, illetve már a mentor jelentkezésről is érdeklődtek, ami abszolút sikernek tekinthető.”

Fodor Márk Joszipovics (NETK HÖK): „Számunkra a 2018-as NKE Gólyatábor hatalmas élményt jelentett mind szórakozás, mind pedig szakmai kihívás szempontjából. Több mint százan, rekordlétszámban vettek részt a nemzetközis hallgatók a táborban, ami biztosította a remek hangulatot. Úgy gondolom, azonban hogy a kiváló csapatmunkának hála jól vettünk minden akadályt, és sikerült olyan élményeket adni az elsőévesek számára, amelyekre kellemesen fognak visszaemlékezni az egyetemi évek alatt. Külön szeretném kiemelni azt a pozitív hozzáállást és légkört, amit az idei táborban tapasztaltam a többi Kar szervezői és hallgatói részéről. A kötelező kari skandálásokon túl egyre többen és többet kiabálták azt, hogy "NKE". Úgy érzem, hogy az elmúlt évek integrációs munkája kezd beérni és egy valódi közösséggé válunk.”

Kollár Ádám (VTK HÖK): „A Víztudományi Kar idén másodszor vett részt az NKE Gólyatáborában, melyet mindenki nagyon élvezett. A hallgatóink sorversenyekben és különböző ügyességi feladatokban ismerkedhettek meg egymással és a többi karral. A más karokkal kialakult remek viszony remélem, a továbbiakban is megmarad. A kitűnő szervezésnek hála nagyon ritkán fordultak csak elő kisebb problémák, de ezeket azonnal orvosolni tudtuk. Nagyon jól éreztük magunkat és remélem, jövőre még többen leszünk!”

A első naptól kezdődően a szervezők csapattalálkozókkal, sorsversenyekkel, sportfoglalkozásokkal és különböző tájékoztató előadásokkal készültek a gólyák számára. Az egyetemet képviselve szakkollégiumok és egyéb szervezeti egységek kitelepülve tájékoztatták a hallgatókat a lehetőségeikről. Az EHÖK a gólyatáborban megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Colorpartyt és Borpongot. Az éjszakába nyúló bulik során olyan fellépők szórakoztatták a gólyákat, mint Purebeat, Szeresd a Trashem vagy éppen Zahorán Attila. A gólyatábor harmadik napján az egyetem vezetősége a táborba érkezve különböző tájékoztató előadásokat tartott a táborozók számára. Prof. Dr. Padányi József, az NKE tudományos rektorhelyettese köszöntő beszédében bemutatta az intézmény működését és történetét. Kiemelte, hogy az NKE mindent megtesz azért, hogy a szolgáltatásaival támogassa a hallgatók tanulmányait, valamint a diákéletet. Ezt követően a kari köszöntők alkalmával a gólyák alaposabb betekintést nyerhettek a kar életébe a dékánok beszámolói alapján. Délután Dr. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az NKE jövőjéről tartott kerekasztal beszélgetést. „Az NKE hallgatói jövő magyar elitjét is meg fogják határozni”- fogalmazott.

A kerekasztal beszélgetés az NKE EHÖK youtube csatornáján tekinthető meg:

https://youtu.be/YbYVH6nf86k

 

Az NKE EHÖK tevékenységét megéri figyelemmel kísérni, mert a tanév során számos programmal készülünk hallgatóinknak: megszervezzük tiszteeltükre a Gólyabált, az NKE Vibes partysorozatot, valamint az idén ősszel debütáló Közszolgálati Egyetemi Napok /KEN/ rendezvényt is.

„A célunk, hogy a hallgatók minél szélesebb rétegét megszólítva mindenki megtalálhassa a kedvére való programot és a közösség tagjaivá válhassanak” - hangsúlyozta Kosztrihán Dávid.

 

Találkozzunk jövőre az V. NKE Gólyatáborban!

 

NKE EHÖK