Bevették a Balkánt az NKE hallgatói

Fotó: Veres Eszter

82 NKE-s hallgató barangolhatta be a festői szépségű Balkánt az ötnapos húsvéti hosszúhétvégén az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat szervezte kirándulás keretében. A résztvevőknek lehetőségük nyílt olyan városokba látogatni, mint Mostar, Dubrovnik, Blagaj és Szarajevó.

2018. március 30. és április 2. között a Balkán térségének legszebb városait fedezhették fel a hallgatók.

A kirándulás a Blaha Lujza térről vette kezdetét. A csapat délután érkezett meg Mostarba, ahol elfoglalták a belvárosi szállást, majd közös városnézés során járták be a várost, tekintették meg nevezetességeit. Szerencsére az idő is a kirándulásnak kedvezett.

A második nap úti célja Dubrovnik volt, ami a szeles idő ellenére is csodaszép volt. Az egész napos program során a hallgatók meglátogathatták a nagy sikernek örvendő Trónok Harca sorozat forgatási helyszíneit és megkóstolhatták a helyi ételkülönlegességeket. A mostari szállásra csak este térek vissza a hallgatók.

Az utolsó napon Blagajba vették az irányt a kirándulók. A Buna forrása mellett még a kolostort is megcsodálhatták. Ezt követően visszatértek Mostarba, majd felkerekedtek és következett a boszniai háború nyomait a mai napig magán viselő Szarajevó. A városnézés során a hallgatók bóklászhattak a régi városrészben, török kávét és teát ihattak, valamint csevapot ehettek.

Minden látnivalók megtekintése után a kirándulók hazatértek Budapestre.

Reméljük, jól szórakoztatok, és a következő alkalommal is velük tartotok azokkal együtt, akik esetleg most nem éltek ezzel a lehetőséggel!

NKE EHÖK