Elnököt választott a Hallgatói Önkormányzat Küldöttgyűlése!

2017. december 6-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hallatói Önkormányzatának Küldöttgyűlése elnökválasztó ülést tartott, amely során ismét megválasztották Kosztrihán Dávidot az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökének.

A régi-új elnök novemberben nyújtotta be pályázatát, melyben áttekintette az eddigi másfél évét, melyet mint az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke töltött el és jövőbeli terveit, célkitűzéseit vázolta. Külön figyelmet szentelt az utánpótlásképzés, a szervezeti struktúra és az érdekképviselet területeire.

Dávid 2014. szeptemberében kezdte meg munkáját a hallgatói képviseletben, az Államtudományi és Közigazgatási Kar Diákjóléti Bizottság tagjaként, majd megválasztották kari Hallgatói Önkormányzati tisztségviselőnek, ahol Gazdasági- és Szociális Ügyekért felelős alelnök lett. 2016. május 3-tól pedig az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke.

A küldöttgyűlés ülésén Dávid beszámolt a programjáról, illetve kiegészítette azt pár gondolattal, majd válaszolt a résztvevők kérdéseire. Böszörményi Balázs, a korelnök vezette le az ülés, ahol rajta kívül felszólalt még Tóth Bálint, a Rendészettudományi Kar HÖK elnöke, Schmidt Martin, az Egyetemi Kollégiumi Bizottság elnöke és Fekete Gréta, az EHÖK gazdasági elnökhelyettese. Mindannyian hozzászóltak a jelölt programjához és bizalmukat fejezték ki vele szemben, majd kérték a jelenlévőket, hogy támogassák Dávidot. Az ülésen 13 szavazati joggal rendelkező képviselő vett részt, 11 érvényes szavazat érkezett be az elnökválasztás kérdésében, miszerint támogatja-e Kosztrihán Dávidot az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöki tisztségének betöltésében. A 11 érvényesen szavazó egyhangúlag támogatta a jelentkezőt.

Sok sikert kívánunk Neki következő ciklusához!