Forum Publicum

Forum Publicum - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói magazinja

A Forum Publicum közel hét év alatt igazi branddé nőtte ki magát a hazai felsőoktatásban. Magazinunkat országszerte ismerik, munkánkat több alkalommal ismerte el szakmai zsűri; legutóbb tavaly, a DUE Tehetségkutató Média Pályázaton értünk el megosztott első helyezést. Magazinunk első lapszámát közel hét évvel ezelőtt - 2012 nyarán - az NKE-s gólyatábor hívta életre. Feladatunk adott volt: az egyetemünket bemutató érdekes, színes, informatív kiadvány elkészítése. A megjelenést követően rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk mind a hallgatóktól, mind az egyetem vezetésétől. A kezdeti sikereken felbuzdulva kijártuk, hogy a Forum Publicum havonta megjelenő hallgatói magazinná váljon.

Szerkesztőségünkben a közszolgálat különböző szegmensei képviseltetik magukat. A hallgatók a kari koordinátorokhoz fordulhatnak az újsághoz kapcsolódó kérdésekben. Természetesen az ő feladatai közé tartozik a szerzőkkel való kapcsolattartás, szükség esetén közreműködés és segítség az anyagok elkészítésében, valamint a cikkek első körös korrektúrája. Szerkesztőségünk nyolc-tíz fős törzsgárdával rendelkezik, akikhez lapszámonként alkalmi szerzők is társulnak. Utóbbiak egy-egy érdekes témájú cikk megírásával kapcsolódnak be a szerkesztői munkába.

Magazinunk 2018-ban teljesen megújult. Immár letisztult rovatstruktúrával (Központ-egyetemi hírek, Szakmai-tudományos élet, Panoráma-könnyedebb témák, Rejtvény-útkereső, skandi, szudoku), modern, belső tartalomjegyzékkel és látványos képekkel, grafikai elemekkel várjuk az olvasókat. Tavaly felkérést kaptunk egy, az egyetemet és Magyarországot bemutató külföldi hallgatóknak szóló kiadvány elkészítésére, amely pozitív fogadtatásban részesült.

Elismeréseink amelyekre büszkék vagyunk

2015-ben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület elismerésében részesültünk. Az egyesület elnöke a XIV. Felsőoktatási Média Konferencia keretében adta át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói magazinjának a Pro Sperare díjat. A díj célja, hogy minden évben kiemelje azt a hallgatói lapot, amelyik a legtöbbet küzdött, fejlődött, munkatársai a legtöbbet tették azért, hogy környezetükben és országosan is növekedjen a hallgatói újságírás szerepe. Ezt a sikert próbáltuk felülmúlni 2016-ban, amikor a DUE Tehetségkutató Média Pályázaton, Az év diáklapja (felsőoktatás) kategóriában szerkesztőségünk elhozhatta a második díjat. 2017-ben végül sikerült elhonunk az első díjat, amelyet 2018-ban is elnyertünk, megosztva a Debreceni Egyetem lapjával.

Kövessétek a magazint Facebookon és Instagramon is!