NKE Liga 2021

Tudnivalók az NKE Ligáról 

 

Helyszín

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportpályák – Budapest, 1083. Ludovika tér 2.

(Bejárat a Diószeghy Sámuel utca felől)

Sportpályák

A Ludovika műfüves pályákon két teljesen új műfüves pályán zajlik majd a bajnokság, kiváló minőségű műfűvel, villanyvilágítással.

Öltöző

Öltözési lehetőség a Ludovika Lövészklub öltözőhelyiségeiben lesz, közvetlenül a pályák mellett. Az öltözők zárható öltözőszekrényekkel, zuhanykabinnal, WC-vel, mosdóval, kézszárítóval felszereltek.

 

Időpont

Az NKE Liga október közepétől december elejéig, az alábbi idősávban folyik:

Szerda: 17:30-22:00, 8-12 csapat

 

Nevezési határidő

2021. október 17. (vasárnap) 24:00

A helyek feltöltése nevezési sorrendben történik, a megfelelő létszám eléréséig.

 

A bajnokság lebonyolítása

A bajnokság liga rendszerben zajlik: a résztvevő csapatok mindegyike 1 mérkőzést játszik a liga összes többi csapata ellen. A helyek feltöltése nevezési sorrendben zajlik. A pontos lebonyolítás a jelentkezések függvényében készül el, de 12 csapat esetén 11 garantált mérkőzése van egy csapatnak. Ha a nevező csapatok száma nem éri el a 12 csapatot a szervezők a lebonyolítási rendszerről a bajnokság előtt értesítik a jelentkezőket.

 

A bajnokság helyezéseinek eldöntése az alapszakaszban

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot. Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

1.    egymás elleni játszott bajnoki mérkőzés pontkülönbsége

2.    az összes bajnoki mérkőzés gólkülönbsége

3.    a bajnokságban elért több győzelem

4.    a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól

5.    sorsolás

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

 

Játékszabályok

A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, az egyes csapatok legfeljebb 15 főt nevezhetnek. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, egyszerre csapatonként 4 mezőnyjátékos és 1 kapus tartózkodhat a pályán. Eltérések a futsal szabályoktól: a mérkőzéseket 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett játsszák a csapatok. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató az ’NKE Liga_Játékszabályok’ dokumentumban található. A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén a futsal szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

 

Mérkőzések lemondása

Egy csapat számára maximum két lemondás lehetséges, amit kizárólag e-mailben van lehetőség lemondani, a mérkőzés előtt legalább 24 órával, Szabó-Takács Rékánál a Takacs.Reka@uni-nke.hu e-mail címen. Amennyiben egy csapat háromnál több találkozót mond le egy szezonban, a harmadik találkozó után kizárásra kerül a bajnokságból.

 

Nevezés

Játékjogosultság

A NKE Liga az NKE hivatalos egyetemi bajnoksága. Bajnokságunkra elsősorban az NKE jelenlegi és volt hallgatóinak, a Ludovika Collegium tagjainak és az NKE jelenlegi és volt dolgozóinak nevezését várjuk. A csapatokban maximum 2 külsős hallgató játékos nevezése engedélyezett, hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező külsős játékos és külsős munkatárs jelentkezésére nincs lehetőség.

 

A külsős játékos: bármely egyetem aktív hallgatója lehet. A hallgatói jogviszonyt a bajnokság első fordulójáig érvényes diákigazolvánnyal kell igazolni.

 

Nevezési határidő

Nevezni a LudEvent felületen keresztül lehet (https://ludevent.uni-nke.hu/event/1339/) 2021. október 17. (vasárnap) 24:00-ig.

 

Nevezési díj

A nevezési díj 25.000 ft. A csapatok bajnokságra történő nevezése a kitöltött nevezési lap leadásával és a nevezési díj befizetésével válik véglegessé.

 

A NKE Liga nevezési díját átutalással szükséges rendezni, 2021. október 22-ig.

Kedvezményezett: NKE SE

Számlaszám: 10700581 67937080 51100005 számú (CIB Bank)

Közlemény: csapatnév + NKE Liga nevezési díj.

 

Díjazás

A bajnokságok befejeztével minden dobogós csapat tagjait egyedi éremmel, továbbá a dobogós csapatokat kupával díjazzuk. Az első három helyezett mellett a NKE Liga gólkirályát is díjazzuk.

 

Egyéb rendelkezések

A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

 

A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, és saját értéktárgyaira is. Az esetleges károkozás esetén a vétkes csapatnak meg kell térítenie az okozott kárt!

 

A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait és a sporttelep házirendjét, amit maradéktalanul kötelesek betartani!

 

A mérkőzéseken a játékosok saját felelősségükre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

 

Mérkőzés halasztására és megóvására nincs lehetőség.

A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők az Egyetem weboldalain és social media felületein tehetnek közzé.

 

Játékszabályok

A játékszabályokat itt érhetitek el. 

 

NKE EHÖK