VTK HÖK Választások 2022

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A VÍZTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2022. ÉVI RENDES VÁLASZTÁSÁRA

 

Kedves Hallgatótársaink!

 

Kezdetét vette az NKE Víztudományi Kar Hallgatói  Önkormányzatának 2022/2023. évi választása.

Az NKE VTK HÖK választási felhívást, a jelölő nyilatkozatot és az aláírásgyűjtő ívet az alábbiak szerint tudjátok elérni:

A választás során 11 hallgatói képviselő nyerhet mandátumot, melyek közül minden évfolyam legalább egy fő mandátummal rendelkezik.

A választásokra való jelentkezés alapvető szabályai a Hallgatói Önkormányzat Alapszabályának rendelkezései (50. §) szerint a következőek:

(1) Általános és egyenlő választójog alapján titkos szavazással az adott Kar minden munkarendű, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója választó és választható. Az évfolyamok arányos képviselete érdekében a választmány évfolyamkvótákat állíthat fel.

(3) Az vehet részt a választáson, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, a képviselt hallgatói létszám legalább 2%-ának ajánlását megkapta, és a szükséges dokumentumokat a választási felhívásban megadott határidőig a megadott címre elküldte.

Az összeférhetetlenségről az Alapszabály 29. § (7) bekezdése rendelkezik, miszerint: Az EHÖK és a kari HÖK tisztségviselői, hallgatói képviselői nem lehetnek tagjai politikai pártnak, politikai párt ifjúsági szervezetének, politikai párt ifjúsági tagozatának, szakszervezetnek, szakszervezet ifjúsági szervezetének, szakszervezet ifjúsági tagozatának.

A jelentkezéshez az alábbi dokumentumokra van szükség:

-      A Tanulmányi Osztály által kiállított érvényes aktív hallgatói jogviszonyigazolás;

-      Kitöltött, saját kezűleg aláírt és szkennelt jelölő nyilatkozat;

-      Ajánlásgyűjtő ív;

-      Motivációs levél vagy választási program;

A jelölő nyilatkozat elérhető az EHÖK honlapján az aktuális választás felhívás fül alatt a „VTK Hallgatói Önkormányzat” menüponton belül.

A dokumentumokat a vtk.hok.vb@uni-nke.hu címen szükséges leadni, .pdf formátumban november 2. 16:00 és november 9. 16:00 között.

A választásokra való jelentkezés a szükséges dokumentumok hiánytalan megküldése és a Kar hallgatóinak 2%-ának ajánlásának együttes megléte esetén érvényes. A jelentkezések érvényességéről a Választási Bizottság tájékoztatja a jelentkezőket november 9-én 20:00 óráig.

A választások lebonyolításáért és az eredmények megállapításáért a Választási Bizottság felel. A Választási Bizottság tagjai:

-      1. évfolyam (alapképzés): Far Botond

-      2. évfolyam (alapképzés): Varga Zsófia

-      3. évfolyam (alapképzés): Tóth Klaudia

-      4. évfolyam (alapképzés): Hagymási Szabina

Kérdés esetén fordulj közvetlenül az évfolyamod képviselőjéhez a Választási Bizottságban a vtk.hok.vb@uni-nke.hu címen!

 

A jelöltek motivációs leveleit itt találjátok:

Balogh Levente

Bányai Natasa

Bense Marcell

Huncsik Dániel

Juhász Dorka

Kozma Tibor Bence

Moldván Dorina Panna

Nagy Zétény

Szabó Tamás

Szendrei Zoltán

 

NKE VTK HÖK