VTK HÖK választások 2021

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A VÍZTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2021. ÉVI RENDES VÁLASZTÁSÁRA

Kedves Hallghatótársaink! 

 

Kezdetét vette az NKE Víztudományi Kar Hallgatói  Önkormányzatának 2021/2022. évi választása.

Az NKE VTK HÖK választási felhívást, a jelölő nyilatkozatot és az aláírásgyűjtő ívet az alábbiak szerint tudjátok elérni:

 

A választás során 13 hallgatói képviselő nyerhet mandátumot, melyek közül minden évfolyam legalább egy fő mandátummal rendelkezik.

A választásokra való jelentkezés alapvető szabályai a Hallgatói Önkormányzat Alapszabályának rendelkezései (50. §) szerint a következőek:

(1) Általános és egyenlő választójog alapján titkos szavazással az adott Kar minden munkarendű, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója választó és választható. Az évfolyamok arányos képviselete érdekében a választmány évfolyamkvótákat állíthat fel.

(3) Az vehet részt a választáson, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, a képviselt hallgatói létszám legalább 2%-ának ajánlását megkapta, és a szükséges dokumentumokat a választási felhívásban megadott határidőig a megadott címre elküldte.

Az összeférhetetlenségről az Alapszabály 29. § (7) bekezdése rendelkezik, miszerint: Az EHÖK és a kari HÖK tisztségviselői, hallgatói képviselői nem lehetnek tagjai politikai pártnak, politikai párt ifjúsági szervezetének, politikai párt ifjúsági tagozatának, szakszervezetnek, szakszervezet ifjúsági szervezetének, szakszervezet ifjúsági tagozatának.

A jelentkezéshez az alábbi dokumentumokra van szükség:

-       A Tanulmányi Osztály által kiállított érvényes aktív hallgatói jogviszonyigazolás;

-       Kitöltött, saját kezűleg aláírt és szkennelt jelölő nyilatkozat;

-       Ajánlásgyűjtő ív;

-       Motivációs levél vagy választási program

 

A dokumentumokat a vtk.hok.vb@uni-nke.hu címen szükséges leadni, .pdf formátumban november 2. 16:00 és november 9. 16:00 között.

A választási programok az EHÖK honlapján közzétételre kerülnek a megismerhetőség céljából.

A választásokra való jelentkezés a szükséges dokumentumok hiánytalan megküldése és a Kar hallgatóinak 2%-ának ajánlásának együttes megléte esetén érvényes. A jelentkezések érvényességéről a Választási Bizottság tájékoztatja a jelentkezőket november 9-én 20:00 óráig.

A választások lebonyolításáért és az eredmények megállapításáért a Választási Bizottság felel. A Választási Bizottság tagjai:

-       1. évfolyam (alapképzés): Varga Zsófia

-       2. évfolyam (alapképzés): Moldván Dorina Panna

-       3. évfolyam (alapképzés): Lengyel Ádám

-       4. évfolyam (alapképzés): Pap Roland

Kérdés esetén fordulj közvetlenül az évfolyamod képviselőjéhez a Választási Bizottságban a vtk.hok.vb@uni-nke.hu címen!

Jelentkezz bátran, számítunk Rád!

 

A jelöltek motivációs leveleit itt érhetitek el: 

 

NKE VTK HÖK