HHK Hallgatói Önkormányzat

Bemutatkozás:

„A felsőoktatási intézményekben a hallgatói érdekek képviseletére - a felsőoktatási intézmény részeként - hallgatói önkormányzat működik.”

A HÖK a hallgatókat képviseli, közülük kerülnek ki tagjai és végig a hallgatóság érdekeit tartják szem előtt. A képviselőket a hallgatóság választja meg, bárki indulhat közülük, és azt választhatják meg, akit leginkább alkalmasnak találnak a feladatra.

A HÖKben kapcsolatot teremtünk a hallgatók és a kar, az egyetem vezetése között. Folyamatos összeköttetésben állunk a zászlóalj vezetésével, a Tanulmányi Osztállyal, az oktatókkal, valamint a különböző egyetemi bizottságokkal.

Több kari bizottságot hoztunk létre a hallgatók érdekeinek képviseletére, így munkánkat még hatékonyabban tudjuk végezni. A sportéletért felelős bizottság arra törekszik, hogy minél sportosabbá tegye az életet a laktanyában, számos sportrendezvényben, bajnokságban van a kezünk, ezek közül kiemelkedik a Military Power Challange, ami minden évben felrázza a hallgatóinkat, és számos programmal biztosít remek lehetőséget a mozgásra, és a versenyre. 

A rendezvényekért felelős bizottságunk a különböző ünnepségek, események és bulik megszervezésén dolgozik, hogy a szürke hétköznapokat minél színesebbé tegyük, és tisztjelöltjeink ismerkedhessenek, kiereszthessék a gőzt egy Gólyabálon, Integration Partyn, vagy egyéb, laktanyán kívül vagy belül megrendezésre kerülő eseményen. Hozzájuk is, és a többi bizottsághoz is nyugodtan lehet kérésekkel, ötletekkel, problémákkal fordulni, szívesen segítenek, és igyekeznek megoldani az esetleges problémákat, hiszen ezért is alakultunk meg.

Hallgatóként és a Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjeiként belelátunk a mindennapi gondjaitokba, együtt élünk, együtt tanulunk veletek, így tudjuk min kell változtatni, mi az amit jobbá kell tenni, és nekünk megvannak hozzá az eszközeink is, tudjuk hogyan vihetjük végbe ezeket, és tudjuk hogyan segíthetjük minél élvezetesebbé, színesebbé tenni a mindennapi életet, hogyan segíthetünk problémáitokon. Így annyit kérünk, hogy segítsétek munkánkat, forduljatok felénk bizalommal, és támogassatok minket, hiszen a sikeres munkához szükség van rátok is! 

Ezek vagyunk mi: 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzatának elnökeKarászi Olivér

Feladatai: Folyamatos kapcsolattartás az Egyetem, a Kar és a Zászlóalj vezetésével az esedékes feladatok kapcsán. A Hallgatói Önkormányzat irányítása, vezetése.  Információk továbbítása, és ez alapján történő feladatszabás és a feladatok koordinálása.  HÖK ülések levezetése és beszámolók megtartása az elmúlt időszakban történt eseményekről.

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat általános alelnökeRuszkovics Patrik

Feladatai: Az elnök távollétében ő helyettesíti és képviseli az Elnököt minden területen. Emellett adminisztratív munkálatok ellenőrzése és koordinálása. Folyamatos hallgatói érdekképviselet minden területen és fórumon. Összeköttetés fenntartása a Hallgatók és a HÖK között.

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat kommunikációs referenseHorváth Gergely
 

Feladatai: Az Egyetemi és a Kari Hallgatói Önkormányzat hallgatók irányába történő kommunikációját valósítja meg. Fontos feladata a hallgatók naprakész hírekkel és információkkal való ellátása illetve a többi karral és azok referenseivel fenntartott folyamatos kapcsolattartás.

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat sportért felelős referenseSoós Mihály

Feladatai: A karon belüli sportolási lehetőség javítása, az eszközök modernizálása, a sportélet élénkítése és a lehetőségekhez mérten minél több sportesemény szervezése. Természetesen a karok közti illetve az egyetemek közti bajnokságok illetve versenyek meghirdetése és reklámozása is elengedhetetlen feladata.

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat külkapcsolati referense:Birtalan-Balázs Beáta

Feladatai: Karunkon elsősorban az Erasmus diákok ügyeinek intézése és az ide látogató hallgatók programsorozatának a megszervezése a fő aspektus, de emellett természetesen a más egyetemekkel fenntartott jó viszony ápolása is a feladatkörébe tartozik.

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat rendezvényszervező referense:Medveczky Bálint

Feladatai: Együttműködve az Egyetemi Hallgatói Önkormányzattal és más egyetemekkel minden típusú rendezvény megszervezése és lebonyolítása. Természetesen eseménytől függően komoly együttműködésben dolgozik akár a sportért felelős referenssel, akár a külkapcsolati referenssel. 

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat irodavezetője:Schneider Dorottya

Feladatai: Adminisztrációs feladatok elvégzése. Jegyzőkönyvek, határozatok készítése ezek ellenőrzése és továbbítása az EHÖK az Egyetem vagy a Kar vezetői felé.
 

További választmányi tagjaink: Katona Krisztián, Papp Zsófia, Vadas László, Bazsik Péter József, Balogh, Barnabás, Krupp István, Yaski Anett.

További megbízott tagjaink: Nagy Gergő, Hadházi László, Pothárn Ágnes, Virágh Edina.