HHK Hallgatói Önkormányzat

Bemutatkozás:

„A felsőoktatási intézményekben a hallgatói érdekek képviseletére - a felsőoktatási intézmény részeként - hallgatói önkormányzat működik.”

A HÖK a hallgatókat képviseli, közülük kerülnek ki tagjai és végig a hallgatóság érdekeit tartják szem előtt. A képviselőket a hallgatóság választja meg, bárki indulhat közülük, és azt választhatják meg, akit leginkább alkalmasnak találnak a feladatra.

A HÖKben kapcsolatot teremtünk a hallgatók és a kar, az egyetem vezetése között. Folyamatos összeköttetésben állunk a zászlóalj vezetésével, a Tanulmányi Osztállyal, az oktatókkal, valamint a különböző egyetemi bizottságokkal.

Több kari bizottságot hoztunk létre a hallgatók érdekeinek képviseletére, így munkánkat még hatékonyabban tudjuk végezni. A sportéletért felelős bizottság arra törekszik, hogy minél sportosabbá tegye az életet a laktanyában, számos sportrendezvényben, bajnokságban van a kezünk, ezek közül kiemelkedik a Military Power Challange, ami minden évben felrázza a hallgatóinkat, és számos programmal biztosít remek lehetőséget a mozgásra, és a versenyre. 

A rendezvényekért felelős bizottságunk a különböző ünnepségek, események és bulik megszervezésén dolgozik, hogy a szürke hétköznapokat minél színesebbé tegyük, és tisztjelöltjeink ismerkedhessenek, kiereszthessék a gőzt egy Gólyabálon, Integration Partyn, vagy egyéb, laktanyán kívül vagy belül megrendezésre kerülő eseményen. Hozzájuk is, és a többi bizottsághoz is nyugodtan lehet kérésekkel, ötletekkel, problémákkal fordulni, szívesen segítenek, és igyekeznek megoldani az esetleges problémákat, hiszen ezért is alakultunk meg.

Hallgatóként és a Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjeiként belelátunk a mindennapi gondjaitokba, együtt élünk, együtt tanulunk veletek, így tudjuk min kell változtatni, mi az amit jobbá kell tenni, és nekünk megvannak hozzá az eszközeink is, tudjuk hogyan vihetjük végbe ezeket, és tudjuk hogyan segíthetjük minél élvezetesebbé, színesebbé tenni a mindennapi életet, hogyan segíthetünk problémáitokon. Így annyit kérünk, hogy segítsétek munkánkat, forduljatok felénk bizalommal, és támogassatok minket, hiszen a sikeres munkához szükség van rátok is! 

Ezek vagyunk mi: 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke: Krecz Ádám

Feladatai: Folyamatos kapcsolattartás az Egyetem, a Kar és a Zászlóalj vezetésével az esedékes feladatok kapcsán. A Hallgatói Önkormányzat irányítása, vezetése.  Információk továbbítása, és ez alapján történő feladatszabás és a feladatok koordinálása.  HÖK ülések levezetése és beszámolók megtartása az elmúlt időszakban történt eseményekről.

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat gazdálkodási és szociális ügyekért felelős alelnöke: Kiss József

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat tanulmányi alelnökeRuszkovics Patrik

Feladatai: Az elnök távollétében ő helyettesíti és képviseli az Elnököt minden területen. Emellett adminisztratív munkálatok ellenőrzése és koordinálása. Folyamatos hallgatói érdekképviselet minden területen és fórumon. Összeköttetés fenntartása a Hallgatók és a HÖK között.

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat kommunikációs referense: Virág Orsolya
Feladatai: Az Egyetemi és a Kari Hallgatói Önkormányzat hallgatók irányába történő kommunikációját valósítja meg. Fontos feladata a hallgatók naprakész hírekkel és információkkal való ellátása illetve a többi karral és azok referenseivel fenntartott folyamatos kapcsolattartás.

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzat irodavezetője: Huszár Fanni

Feladatai: Adminisztrációs feladatok elvégzése. Jegyzőkönyvek, határozatok készítése ezek ellenőrzése és továbbítása az EHÖK az Egyetem vagy a Kar vezetői felé.

 

További választmányi tagjaink:

Csikvár Béla; Szalai Zsombor; Szűcs Viktor