Újabb járványügyi rendelkezések az NKE-n

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

A Kormány 40/2020. (III. 11.) sz. Korm. rendeletével veszélyhelyzet kihirdetéséről rendelkezett, és számos intézkedést foganatosított, amelyek fokozottan érintik Egyetemünk működését. A Kormány intézkedései, valamint az NKE Járványügyi Operatív Törzs mai ülésein megfogalmazott javaslatai alapján, az Egyetemi Polgárok egészségének szem előtt tartásával, az alábbi rendelkezéseket hozom.

1. 2020. március 12-22. között oktatásmentes időszakot rendelek el. Ezen időszak alatt a hallgatók nem látogathatják az Egyetemet és más felsőoktatási intézményt sem, mentesülnek tanóralátogatási kötelezettségeik alól. Az oktatók, kutatók és más egyetemi alkalmazottak az eddig megszokott munkarendben kötelesek dolgozni.

2. Az oktatásmentes időszakban fel kell készülni a 2020. március 23-tól bevezetésre kerülő távoktatás feltételrendszerének megteremtésére. A távoktatás során sem történhet meg a hallgatók részéről a felsőoktatási intézmények látogatása.

3. A jövő héten kidolgozásra kerül a szintén 2020. március 23-tól bevezetni tervezett, az Egyetem alapműködését biztosító ügyeleti rend is. Ennek részleteiről, valamint a távoktatás megvalósításának módjáról a jövő héten adunk tájékoztatást.

4. A 2020. április 30-ig terjedő időszakban tervezett egyetemi rendezvények és sportesemények (ideértve a külső és belső szervezésű eseményeket is) későbbi időpontban kerülnek megtartásra, a később nem pótolható rendezvények elmaradnak.

5. Az egyetemi kollégiumban lakók továbbra is a kollégiumban maradhatnak. Aki a kollégisták közül az elmúlt 14 napon belül külföldön járt, hazatérése után köteles 14 napig távol maradni az Egyetemtől, és kitölteni a 2020. március 10-i rektori intézkedés mellékleteként megküldött járványügyi kérdőívet. (A 2020. március 10-i rektori intézkedés 1. pontja esetükben kiterjesztésre kerül valamennyi külföldi országra.)

6. Kérem minden Egyetemi Polgár figyelmét nyomatékosan felhívni a korábban kihirdetett rektori intézkedések és főtitkári tájékoztatások maradéktalan betartására, különös tekintettel a higiéniás szabályokra.

7. A járványügyi helyzettel kapcsolatban kiadott bármely rendelkezés megszegése a hallgatók részéről hallgatói fegyelmi eljárás megindítását vonja maga után. A bentlakási megállapodás azonnali hatállyal felmondásra kerül, amennyiben az adott kollégiumban bent lakó hallgató a kollégium területén mások egészségét, életét veszélyezteti.

8. A járványügyi helyzettel kapcsolatban kiadott bármely rendelkezésnek az Egyetem foglalkoztatottjai részéről történő megszegése munkajogi, illetve fegyelmi következményeket von maga után.

Az Egyetem Polgárainak és azok családtagjainak egészsége érdekében tett intézkedésekhez kérem minden Egyetemi Polgár aktív támogató együttműködését!

Budapest, 2020. március 11.

Dr. Koltay András
rektor

 

A témában megjelent korábbi cikkeink:

Koronavírus: intézkedések az NKE-n (2020. március 10.)

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás (2020. március 7.)

 

Hasznos linkek:

Mindazok, akik fertőzéssel érintett területen jártak, az alábbi kérdőív kitöltésével, jelezzék ezt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem foglalkozás-egészségügyi szolgáltatójának, Dr. Kóródi Gyula főorvos úrnak (Korodi.Gyula@uni-nke.hu)!

Kormányzati információs portál

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata