NKE HÖK különítmény a HÖOK Őszi Vezetőképzőjén

 

A hétvégén az NKE egyetemi és kari hallgatói önkormányzati képviselői a HÖOK Őszi Vezetőképzőjén vettek részt, fejlesztve magukat és szervezetüket, hogy a hallgatók érdekképviselése a lehető legmagasabb szinten valósulhasson meg az egyetemünkön.

A Nemzet Közszolgálati Egyetem hallgatói önkormányzati tisztségviselői is részt vettek a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának őszi vezetőképző rendezvényén 2019. november 14. és 17. között Siófokon. Az NKE csapata a vezetőképző első napján (pénteken) és második napján (szombaton) is aktívan kivette a részét a tréningek, csoportos foglalkozások alakításában. A vezetőképző hétvégén részt vett NKE-s hallgatói önkormányzati képviselők alapozó, juttatási alap és haladó, vezetői, kommunikáció, utánpótlás, tanulmányi és rendezvény képzésen bővíthették meglévő ismeretüket. Ezen képzések közül az alapozó, a vezetői és a kommunikáció képzés kétnapos volt. Ezeken a képzéseken a hallgatói önkormányzati képviselők például elsajátították a pályázatkezelés írás, a projektmenedzsment, az időgazdálkodás, a konfliktuskezelés, a tárgyalástechnika fortélyait, közelebbről megismerhették a Nemzeti felsőoktatási törvény tartalmát. A szakmai tudásbővítés mellett - amit a hétköznapi érdekképviseleti tevékenység során kiválóan tudnak alkalmazni – a résztvevők kialakíthatták és elmélyíthették a jó kapcsolatot más felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzati képviselőivel, illetve a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökségi tagjaival is, olyan kapcsolati hálót kialakítva, ami a hallgatóság és az egyetem érdekét is szolgálja, pozitívan befolyásolva a jövőbeli közös munka alakulását.

Az NKE EHÖK részéről Cziczás Péter elnök, Fodor Márk Joszipovics elnökhelyettes, Apró Richárd gazdasági és szociális ügyekért felelős elnökhelyettes, Fecser Zsuzsanna kommunikációs és adatvédelemért felelős elnökhelyettes, Kuripla János irodavezető, Szekeres Balázs Egyetemi Kollégiumi Bizottsági elnök, valamint Pávkovics Máté kultúráért felelős elnöki megbízott volt jelen a vezetőképzőn.

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Hallgatói Önkormányzatának tanulmányi ügyekért felelős alelnöke, Szaplonczay Eufémia és kommunikációs referense, Gorosics Dóra, illetve nemzetközi ügyekért felelős referense, Borsos Bálint képviselte a szervezetet.

A Rendészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata részéről az elnökség bővítette tudását: Simon Dániel elnök, Krajnyák Patrik alelnök és Obbágy Tamás gazdálkodási és szociális ügyekért felelős alelnök.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Rozs József és tanulmányi ügyekért felelős alelnöke, Szalai Zsombor vett részt a tréningeken.

A HÖOK Őszi Vezetőképzőjén átadott és elsajátított tudást a hallgatói önkormányzati képviselők a mindennapi feladatvégzésükbe beépítve az egész szervezet munkájának hatékonyságát tudják fokozni, így a hallgatók érdekeinek képviselése is még magasabb színvonalon tud megvalósulni egyetemi és kari vonatkozásban egyaránt.

 

Szöveg: NKE EHÖK (Fecser Zsuzsanna)

Fotó: NKE EHÖK, HÖOK