Ismét a Forum Publicum az év hallgatói magazinja

Idén is első helyezést ért el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói magazinja, a Forum Publicum a DUE Médiahálózat által szervezett pályázaton. Az immáron harmadik alkalommal elnyert első díjjal járó elismerést a budapesti Akvárium Klubban, az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon vehették át a szerkesztőség tagjai.

A magazin első lapszáma 2012 nyarán jelent meg, azzal a céllal, hogy bemutassa egyetemünket az újonnan érkező gólyáknak. A kezdeti pozitív fogadtatás eredményeképp indulhatott el az újság havi megjelenése. Az elmúlt hét év során közel hatvan lapszámban több mint hetven NKE-s hallgató írásával találkozhattak az olvasók.

A Forum Publicum az elmúlt években több díjat is nyert. 2015-ben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület elnöke a XIV. Felsőoktatási Média Konferencián a Pro Sperare díjat adta át a magazin főszerkesztőjének. A díjat az a hallgatói lap kapja, amelyik a legtöbbet fejlődött, munkatársai a legtöbbet tették azért, hogy környezetükben és országosan is növekedjen a hallgatói újságírás szerepe. A 2016-os második hely után 2017-ben a DUE Tehetségkutató Média Pályázaton Az év diáklapja – felsőoktatás kategóriában első helyezést szerzett a Forum Publicum, amely 2018-ban újrázott. Idén ismét az első helyért járó díjat vehették át a szerkesztőség tagjai, így 2019-ben is a Forum Publicum lett az év hallgatói magazinja.

„A Forum Publicum hét év alatt igazi branddé nőtte ki magát a hazai felsőoktatási sajtóban” – fogalmazott a díjátadó után Szilágyi Dénes. A magazin főszerkesztője elmondta, hogy a Forum Publicumot országszerte ismerik és számos alkalommal ismerte már el munkájukat a szakmai zsűri. „Ahogy a mostani is, mindegyik elismerés szól annak a több mint hetven hallgatónak, akik tanulmányaik mellett közreműködtek az újságcikkek megírásában; szól grafikus-dizájnerünknek, akinek a magazin látványos megjelenését köszönhetjük, szól olvasószerkesztőinknek és végül természetesen egyetemünknek. Az ő áldozatos munkájuk nélkül mindez nem sikerült volna!”- fogalmazott Szilágyi Dénes.

„Ahogy az elmúlt években, idén is sokat dolgozott a Szerkesztőség azon, hogy színvonalas cikkek jelenjenek meg az újságban. Igyekszünk folyamatosan fejlődni és a hallgatók igényeihez igazodni, hogy érdekes témákkal tartsuk fenn az érdeklődésüket. Felemelő érzés a kemény, szívből jövő munkáért díjat átvenni”- nyilatkozta a díjátadón résztvevő Juhász Katalin, az NKE NETK mesterszakos hallgatója, a Forum Publicum szerkesztőségi tagja.

 

A magazin elérhető online: https://issuu.com/forumpublicum

Facebookon: https://www.facebook.com/ForumPublicumMagazin/

Instagrammon: https://www.instagram.com/forumpublicum/

 

Szöveg & Fotó: NKE EHÖK (Fecser Zsuzsanna)