Forum Publicum - évösszegzés

Mozgalmas tanévet tudhat maga mögött a Forum Publicum. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat hallgatói magazinja 2018-ban a tavalyi évhez hasonlóan az év hallgatói magazinjának járó első helyezést érte el a DUE Médiahálózat által szervezett pályázaton, idén a Debreceni Egyetem - Egyetemi Élet szerkesztőivel közösen.

A tanév során a magazin napvilágot látott példányaiban olyan központi témák tárultak elétek, mint a nagysikerű "Hallgatók az NKE-ről" cikksorozat, melyben hallgatótársaitok saját élményeikről számoltak be azzal kapcsolatban, miért a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet választották középiskolai tanulmányukat követően. Minden fontos egyetemi rendezvényről, így például a Gólyatáborról, a Gólyabálról és a Gyűrűavató Bálról is tudósítottak a lap cikkírói. Nagy hangsúlyt kapott a tanévben a hallgatókat érintő tudományos élet és a nemzetközi lehetőségek fókuszba állítása.

A hallgatói magazin az aktuális közéleti történéseket is igyekezett nyomon követni. A világot érintő globális problémákra a terrortámadásokhoz és a vízgazdálkodáshoz kapcsolódó cikkekkel keresték a választ, míg az emberi jogok témakörén belül kiemelt figyelmet a gyermekek jogai, a #METOO mozgalom és a fekete ruhás nők esete kapott. A politikusok döntéshozatalának elemzésén túl górcsó alá vették a droghelyzet és migráció alakulását Afrikában, valamint a katalán függetlenségi népszavazás jelentőségét is. Az egyetemi témákon belül pedig még Bonot, az NKE kabalafiguráját is sikerült egy bemutatkozó és egy félévértékelő beszámoló erejéig elkapni.

A Forum Publicum - a DE - Egyetemi Élet szerkesztőivel közösen - a legjobb hallgatói magazinért járó elismerésben részesült 2018. május 11-én az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

Gratulálunk az egyetemi lap sikeréhez és köszönjük cikkíró hallgatóink munkáját!

További sikereke kívánunk a Forum Publicumnak!

NKE EHÖK