EHÖK kirándulás Krakkóba

Az október 23-ai hosszúhétvégén megrendezésre került az EHÖK szokásos őszi szemeszteri kirándulása. Idén a résztvevők Krakkóba, Lengyelország második legnépesebb városába látogathattak el.

A lengyel útra három különböző karról érkeztek a hallgatók, összesen nyolcvan fővel indult meg a busz október 19-én, csütörtök este. Péntek reggelre érkeztek meg a résztvevők Oswiecim-be, ahol az első nap programjaként együtt körbejárták az Auschwitz-Birkenau koncentrációs táborokat, majd a délután folyamán érkeztek meg Krakkóba.

A szállás elfoglalása után egy kis szabad programra jutott idejük a hallgatóknak, bebarangolhatták a város forgatagát az esti fényekben.

A következő napon, szombaton a résztvevők az egész napjukat Lengyelország kulturális központjában tölthették. Közös városnézésre indult a csoport, amely során megnézték többek között a Wavelt, a Visztula partján sétáltak, bejárták a zsidó-negyedet. Európa harmadik legnagyobb főterét, a Rynek Główny-t is megtekintették a kirándulás során, és a Mária-templomba is betérhettek.

Másnap délelőtt pedig idegenvezetésen vett részt a csapat a Krakkóhoz közeli Wieliczka sóbányában. A késő délután órákban pedig Zakopanéba látogattak el az NKE hallgatói, ahol egy közös étkezésre várták őket, két fogásos tradicionális lengyel vacsorával. A hangulatot a zenészek tették teljessé, akik a vacsora mellé lengyel népzenét játszottak.

A vacsora méltó befejezése volt a kirándulásnak. Az esti órákban indultak vissza Magyarországra hallgatótársaink!


Címkék: #NKE #2017