Gyűrűavató Bál

2017. május 3-án került megrendezésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Gyűrűavató Bálja. A végzős hallgatóknak szóló nívós rendezvény, melynek keretein belül immáron ötödik alkalommal ünnepelhették a hallgatók az NKE falai között töltött tanévek lezárását.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Stefánia Palota adott otthont a rendezvénynek, a helyszín pont megfelelő volt az est emelkedett hangulatához.

Az érkező végzős hallgatókat pezsgővel köszöntötték, melyet a köszöntő beszédek alatt fogyaszthattak el.

Dr. Horváth József, egyetemünk főtitkárának köszöntő beszéde nyitotta meg az estét. Szót ejtett az egyetemi integrációról, valamint megemlítette a rendezvény fejlődését, az elmúlt évekhez képest. Ezt követően Kosztrihán Dávid, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke mondott pohárköszöntőt, aki saját évfolyamához szólva a közösségről, összetartozásról beszélt. Köreinkben tisztelhettük még Dr. Janza Frigyest, nyugállományú rendőr vezérőrnagyot, Dr. Szászi Gábort, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánhelyettesét, valamint Dr. Mészáros Bence ezredest, a Rendészettudományi Kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettesét.

A köszöntők után kezdetét vette a végzős hallgatók immár hagyománynak számító ünnepi tánca, a palotás. A színvonalas koreográfiát Kállai Ákos komponálta és tanította be a táncosoknak, akik méltósággal járták el a Bál ünnepi táncát. Ennek végezetével állófogadás várta az ünneplő társaságot, ahol különböző ízletes fogások közül válogathattak a végzősök és kísérőik.

A rendezvény elnevezéséhez híven a büszkén viselhették egyetemi éveiket szimbolizáló gyűrűjüket, kari, illetve egyetemi címerrel ellátva, mely örök emlék marad számukra egyetemünkről és az itt töltött éveikről.

A vacsorát követően kezdetét vette a hajnalig tartó zenés-táncos mulatság. Az est remek hangulatáról a Hevesi Happy Band gondoskodott. Zenéjük megalapozta a jókedvet, muzsikájukra egész éjjel rophatták a mulatni vágyók.

Az Bál sikeresen zárult, hajnalig tartott az ünnepély. Ezennel szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy még egyszer sok sikert és kitartást kívánjunk minden végzős hallgatónak.


Címkék: hallgatói élet