Külföldi tanulmányok

Külkapcsolat

Az EHÖK külkapcsolati referens fő feladatai közé tartozik a folyamatos kapcsolattartás az egyetem nemzetközi ügyekért felelős személyeivel, a Nemzetközi Kapcsolatok Irodával és a HÖK kari részönkormányzatok külkapcsolati referenseivel. Tisztában kell lennie az állandóan megújuló nemzetközi lehetőségekkel, melyekről részletes beszámolót készít és azok tartalmát közzé teszi az egyetem összes hallgatójával. Képviseli az EHÖK-öt a különféle nemzetközi témájú előadásokon, például a Ludovika Nagyköveti Fórumon és az ERASMUS+ Karrier Expo-n.

Értesül a kari Külkapcsolati bizottságok munkájáról, folyamatosan naprakészen van az aktuális mobilitási programok pályázási időszakairól, népszerűsíti azokat a hallgatók közt a kommunikációs referensek segítségével. Az esetleges külső forrásból érkező lehetőségekről tájékoztatja a Nemzetközi Iroda munkatársait és az EHÖK elnököt. A Nemzetközi Irodával havonta egyeztet és részt vesz az általuk szervezett programokon, mint például a Nemzetközi Évnyitón.

A karok vezetőinek feladatszabása szerint aktívan részt vesz az egyetemi rendezvények szervezői munkájában. A kapott feladatokat leosztja a kari részönkormányzatok külkapcsolati referenseinek, visszajelzéseiket összegzi és továbbítja az EHÖK elnöknek. Félévente részletes beszámolót készít munkájáról, melyben tételesen kifejti tevékenységeit. Aktívan keresi a hallgatók között a jövőben külkapcsolati ügyekkel potenciálisan foglalkozni képes személyeket.

Feladatai teljesítésében együttműködik az ESN NUPS szekcióval, melynek elnökével történő folyamatos értekezés mellett feladatot szabhat, leoszthat a szervezet profiljába illő feladatokat teljesítésre. Tájékoztatást kap a szekció tevékenységéről, az általuk szervezett programokról és eseményekről. A beérkezett és kiutazó ERASMUS+ mobilitáson részt vevő hallgatók számáról és helyzetéről folyamatosan friss információkkal rendelkezik. A kari info napokon és a mobilitást népszerűsítő előadásokon részt vesz, lebonyolításukban segíti a szekció felelős koordinátorát.

                                                                                            

A Citizen's Awakening nemzetközi szervezet Magyarországot választotta első kelet-európai képviselőjének.

Pár szóban a szervezetről, az az elképzelésünk, hogy a lehető legtöbb embert összegyűjtve vitassuk meg a politikával kapcsolatos kérdéseinket, elképzeléseinket, hogy azt továbbítva a politikai vezetőknek változásokat kezdeményezzünk. Jelenleg a Világ több országában megtalálható a szervezetünk, mint például Kanada, India, Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság.

Olyan embereket keresünk akik részt akarnak venni a hazai fórum kialakításában. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy kamatoztasd tudásod, és hogy megismerd hogyan is kell egy szervezetet kiépíteni és vezetni.

Csatlakozz te is, a kérdőív kitöltésével!

 

Citizen’s Awakening, an international organisation, has chosen Hungary to be the first Eastern European country to get involved with.

In a few words, our vision is to bring together as many people as we can to debate on issues that concern you. Joining forces we will then work together to make your "wish" come true, by discussing your demands with politicians. Today, Citizen’s Awakening is all over the world, including countries such as Canada, India, France, Germany and the U.K.

We are looking for amazing people that want to be founders of Citizen’s Awakening in Hungary: in communication, finance, mediation, directorate.

A great opportunity for you to practice what you have learnt and to get professional experience by building and managing your own think tank!

Apply now, on our type form

https://cahungary.typeform.com/to/OjCQwL

Nemzetközi ösztöndíjak