Stipendium Hungaricum Mentorhálózat mentorfelvétel

A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata felvételt hirdet mentori szerep (2022/2023-as tanév) betöltésére vonatkozóan

 

Kedves Hallgatók,

 

A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata országosan felvételt hirdet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárs segítői feladatellátására a 2022/2023-es tanévre vonatkozóan.

 

A jelentkezés benyújtásának határideje: 2022. május 31. 17:00  (kedd)

A jelentkezés benyújtásának módja: elektronikusan, önéletrajz, motivációs levél és hallgatói jogviszony igazolás megküldésével angol nyelven az alábbi Google formon keresztül: 

 

https://docs.google.com/forms/u/1/d/e/1FAIpQLScT4QgVaELm373qx6CAIpNxyBkYUF0oufVFzeA-VUBLGv2mVg/viewform.

 

Amennyiben bármilyen kérdésetek van, írjatok az shmh@hook.hu e-mail címre!

Sikeres pályázást kívánunk! 

Ellátandó feladatok:

 • A mentor azonos intézményben tanuló felsőbb éves hallgató, aki segíti a rábízott külföldi diák intézményi integrációját: a diák megérkezését követően folyamatosan kapcsolatot tart vele, tájékoztatja az aktuális intézményi pályázatokról, ösztöndíjakról, az intézményi tanulmányi rendszerről, valamint segíti a diákéletbe való bekapcsolódását.

 • Egy mentor csoportos mentorálás keretében mentorál 7-15 Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatót, mely feladatellátásért javadalmazásban részesül.

 • A felvételt nyert mentorok egy tanévre vállalják mentori tevékenységüket, mely időszak alatt aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük.

 • A mentor vállalja, hogy a mentorált hallgatókkal kapcsolatos, saját felelősségi körben nem rendezhető ügyeket továbbítja az SHMH managementjének irányába.

 • A mentor vállalja, hogy megbízása idején folyamatosan kapcsolatot tart az intézmény vezető mentorával, és a munkájához tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesíti, munkájáról havi rendszerességgel írásbeli beszámolót készít.

 • A mentor vállalja, hogy legjobb tudásának megfelelően, aktívan részt vesz a mentorhálózat által szervezett mentori kompetenciákat fejlesztő képzéseken, valamint az országimázs építő eseményeken.


 

Pályázati feltételek:

 • Mentornak jelentkezhet minden olyan nappali tagozatos hallgató, aki nem első tanévét kezdi a felsőoktatásban (alapképzés, mesterképzés, egységes osztatlan képzés vagy felsőoktatási szakképzés) a 2022/2023-as tanévben.

 • A Stipendium Hungaricum mentorhálózat munkanyelve angol, így a legalább középszintű angol nyelvtudás a jelentkezés kritériumát képezi.

 • A jelentkezők vállalják, hogy amennyiben a mentorfelvételt sikeresen teljesítik, részt vesznek a Mentorhálózat által szervezett Mentor Táborban; ahol az utazási költségeket, a szállást, étkezést és képzést a mentorhálózat biztosítja számukra.

 • Önéletrajz és motivációs levél megküldése angol nyelven a fent megadott címre a pályázati felhívásban jelzett határidőig.

 

A jelentkezés elbírálásának módja, rendje:

 • 2022. június 10-ig minden jelentkező visszaigazolást kap arról, hogy jelentkezése a mentorhálózat vezetése által milyen bírálatban részesült, melyet amennyiben indokolt, személyes interjú követ. 

 • A mentornak jelentkező hallgatók a júliusi Mentor Táborban való részvételről - a mentor felvételi lezárta után - júniusban kapnak értesítőt e-mailben – a jelentkezésükkor megadott e-mail címre (javasoljuk gmail-es cím megadását). 

NKE EHÖK