Hallgatói sportélet

NKE LIGA 2018 versenykiírás

NKE Röplabda Bajnokság versenykiírás 2018

NKE Streetball Bajnokság versenykiírás 2018

Az NKE központilag, illetve kari szinten is számos sportággal várja a hallgatókat a kötelező testnevelés mellett, továbbá rendszeres versenyzési lehetőséget biztosít egyetemi és országos szinten egyaránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2015-ben a második legsportosabb magyar felsőoktatási intézménynek választották az NKE-t a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon.

Az NKE Sportegyesület égisze alatt jelenleg 22 szakosztály kínálatából választhatják ki a hozzájuk legközelebb álló sportágat az egyetemi polgárok. Az egyesület tagsága egyre növekszik, jelenleg 950 hallgató, oktató és egyetemi dolgozó számára biztosít aktív kikapcsolódást az NKE egy jelképes tagdíjért cserébe. A sportegyesület célja az egyetem sportéletének segítése, az oktatáshoz kapcsolódó sporttevékenység szakmai támogatása. Az NKE SE közreműködik az egyetem sportstratégiájának megvalósításában, részt vesz az egyetem kiképzési és sportfeladatainak ellátásában, támogatja az egyetemek számára előírt sportkövetelmények teljesítését, továbbá biztosítja az egyetem hallgatói, alkalmazottai és családtagjai sportolási igényeinek kielégítését.

A hivatásos hallgatói állomány számára a testnevelés a képzés és kiképzés részeként végigkíséri az intézményben eltöltött tanulmány időt, hiszen a képzés során a testi kondíció és az állóképesség megfelelő szintje elengedhetetlen, emellett a szakmai követelmények szerves részét képezi.

Jelenleg az NKE SE-ben működő szakosztályok: cselgáncs, intézkedéstaktika, ironcross, Ju-Jitsu, katonai hagyományőr, kosárlabda, labdarúgó, lövész, Ludovika Huszár Díszszakasz, néptánc, röplabda, RTK Futsal, RTK-GYM, tenisz, tollaslabda, vívó, vízi sport, túra.

Számos sportlétesítmény található a nemrég átadott Ludovika Campuson, azon belül is a Ludovika Arénában; többek között: uszoda, sportcsarnok, szabadtéri sportpályák, konditerem, lőtér.

Forrás: Forum Publicum NKE hallgatói magazin gólyatábori kiadványa (https://issuu.com/forumpublicum/docs/2018forump_gt_small_spread)