Elnöki köszöntő

Tisztelt Olvasó, Kedves Hallgatótársam!

Üdvözöllek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat honlapján! Hazánk más hallgatói képviseleteihez hasonlóan  nekünk is deklarált célunk, hogy Egyetemünk polgárait mindenki számára elérhető, esztétikus felületen tájékoztassuk az intézményben történő eseményekről, valamint mindennapos ügyintézésükhez szükséges információkról. 

Ahogy a hivatásrendek az egyetemen, úgy oszlik meg szervezetünkben is a hivatásos és a civil hallgatók aránya. Az EHÖK az NKE minden polgárának érdekképviseleti fóruma, amelynek sikeres együttműködésében új mérföldkövet jelentett a Ludovika Egyetemi Campusra való beköltözésünk.

Célkitűzésünk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz hallgatóinkat, hiszen annak ellenére, hogy a közszolgálat más és más területén vagyunk hivatottak helyt állni, a különbségeink azonosságot rejtenek: mind azért tevékenykedünk, hogy másoknak segítsünk.

Hallgatóink összetartozás-tudatának erősítése végett olyan egyetemi rendezvényeket szervezünk, mint a közös Gólyatábor, Gólyabál vagy Gyűrűavató Bál, valamint az NKE életérzést tükröző NKEVibes. Szervezetünkben kiemelt fontosságú a progresszív gondolkodás, amelynek köszönhetően a közeljövőben az EHÖK magasabb sebességben nyit a kultúra felé, hogy e téren is támogassuk hallgatóink egymás felé közeledését.

Jogszabályban is megfogalmazásra kerülő kötelességeink, tehát a hallgatók érdekképviselete mellett igyekszünk minél több fórumon, például ösztöndíjak biztosításával, sportélet szervezésével, hallgatói tanácsadással segíteni hallgatóinkat. Az EHÖK minden évben megjutalmazza a szakmailag kimagasló és aktív közéleti tevékenységet folytató hallgatókat, ezt célozza a Pro Juventute Díj, az Egyetemi Szakmai Díj, az Egyetemi Közösségi Díj, a Hallgatói sport- és kulturális ösztöndíj, valamint a Hallgatói tudományos ösztöndíj hallgatókhoz való eljuttatása is.

Honlapunkon keresztül betekintést nyerhetsz az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkájába, megismerheted szervezetünk felépítését, vagy amennyiben nagyobb érdeklődést mutatsz a szerveztünk iránt, felveheted a kapcsolatot a képviselőinkkel is, amelyet mindenképp ajánlunk, ha javaslatod, kérdésed, vagy hozzászólásod van az Egyetem, vagy az EHÖK működése kapcsán!

Baráti üdvözlettel:

Kosztrihán Dávid
elnök